valverde

După un sezon 2015 aproape perfect, în care a câștigat Flèche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège, clasamentul UCI World Tour și a obținut locul 3 în Turul Franței, Alejandro Valverde caută noi motivații în cel de-al 15-lea sezon ca profesionist și vrea să își testeze forțele în câteva curse pe care nu le-a bifat până acum în prolifica sa carieră.

Astfel, spaniolul va renunța anul viitor la Turul Spaniei pentru a debuta în Giro, acolo unde va lupta cu Nibali, Landa și Majka pentru tricoul roz. Înainte de Turul Italiei, rutierul celor de la Movistar va participa, după o pauză de 14 ani, în Tirreno-Adriatico, cursă plasată între clasicele Strade Bianche și Milano-San Remo, competiții de o zi pe care Valverde le va bifa și în 2016, după ce anul acesta a avut clasări bune în ambele.

Pe lângă clasicele din Ardeni, ce nu au lipsit în nici un sezon din calendarul său, Valverde și-a propus să fie competitiv sezonul viitor și în Turul Flandrei, o altă cursă aflată în premieră în programul spaniolului. Pe lângă dorința ciclistului de a ieși din rutina ultimilor ani, toate aceste schimbări au și un alt motiv solid în spate, și anume ambiția liderului de la Movistar de a fi în formă maximă în cursa de șosea a Jocurilor Olimpice de la Rio.

”Ideea principală a fost aceea de a ne concentra pe aceste curse de o zi pentru a ajunge la Rio într-o formă cât mai bună, Jocurile Olimpice fiind unul dintre principalele obiective în 2016. De asemenea, sezonul viitor este o bună oportunitate pentru a debuta în Giro, o cursă în care îmi doresc să particip de mai mulți ani, la fel ca și în cursele pe pavate precum Turul Flandrei”, a declarat Alejandro Valverde, într-o conferință de presă susținută lângă Pamplona cu ocazia lansării noului echipament al singurei echipe iberice din World Tour.

Clasat de 6 pe podiumul Turului Spaniei și o dată în Le Tour, ciclistul murcian ar putea intra într-o categorie selectă de rutieri ce au terminat pe podium în toate cele trei mari tururi, dacă va reuși să fie pe unul dintre primele trei locuri la finalul Turului Italiei.

”După atâția ani în plutonul profesionist, ne-am gândit că sezonul viitor e o bună oportunitate pentru ca Alejandro să meargă în Giro. Chiar dacă depindem și de părerile celor de la Telefónica, de cele mai multe ori nu sunt împotriva deciziilor noastre, însă aceasta a fost o alegere pentru care am avut nevoie de acordul lor. Ne-a fost sugerat în nenumărate rânduri, de-a lungul anilor, să îl trimitem pe Valverde în cât mai multe clasice, iar prima parte a anului următor va fi axată în jurul acestor curse”, spune Eusebio Unzué, managerul echipei Movistar.

Principalele curse din programul lui Valverde pentru 2016:
05.03 – Strade Bianche

09.03 – Tirreno-Adriatico

19.03 – Milano-San Remo

03.04 – Turul Flandrei

17.04 – Amstel Gold Race

20.04 – Flèche Wallonne

24.04 – Liège-Bastogne-Liège

06.05 – Turul Italiei

02.07 – Turul Franței

06.08 – Jocurile Olimpice de la Rio

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.