sezonul rece cauciucuri

Nu este nimic mai deranjant pentru un ciclist decât o pană în sezonul rece, atunci când ești forțat să pierzi pe marginea drumului o parte din puținele ore de lumină pentru a schimba camera sau pentru a lipi un petic. Dacă vrei să reduci la minimum probabilitate de a te întâlni cu o astfel de situație, mecanicii recomandă să înlocuiești cauciurile de vară cu unele adecvate sezonului rece.

Michelin Pro4 Endurance

Endurance este unul dintre cele 6 modele din gama de anvelope Pro4 și oferă un echilibru remarcabil între rezistența la rulare, protecția împotriva penelor și o aderență satisfăcătoare.

Michelin Pro4 Endurance

Acest cauciuc are o structură dublă, cu o secțiune centrală concepută pentru a crește durabilitatea și pentru a scădea rezistența la rulare, și o parte exterioară mai moale, ce are rolul de a oferi o mai bună aderență. Nu este cea mai ușoară anvelopă pentru o bicicletă de șosea (245g pentru versiunea de 25mm), însă ce vei pierde la capitolul greutate va fi compensat prin prestația generală a acestui model de cauciuc de încredere.

Vittoria Pave CG Open

Pave CG Open are la bază modelul de baieuri folosite de cicliști în clasicele din primăvară, ”Open” referindu-se la compatibilitatea acestor anvelope cu jantele clincher. Acest cauciuc împrumută suprafața de rulare din cauciuc verde de la modelul folosit în Paris-Roubaix, fiind proiectat practic după același tipar.

Cu un preț de aproape 350 lei bucata, Pave CG Open reprezintă o investiție destul de serioasă, chiar dacă durabilitatea nu este extraordinară. De altfel, acesta este principalul dezavantaj al unui cauciuc mai ușor, dar dacă vrei să te apropii cât mai mult de experiența pe care ți-o oferă baieurile, aceste anvelope de la Vittoria sunt ceea ce cauți.

Specialized All Condition Armadillo Elite

Armadillo Elite oferă o protecție excelentă împotriva penelor, o aderență foarte bună atât pe suprafețe ude, cât și pe șosele uscate, iar cu toate acestea sunt și destul de rapide. Un alt capitol la care aceste anvelope punctează mai mult decât alte modele este cel al fiabilității.

all_condition_armadillo

Cele patru variante disponibile sunt de 23, 25, 28 și 32mm, iar prețul pentru o anvelopă Armadillo Elite este de aproximativ 150lei.

Continental Grand Prix 4 Season

Grand Prix 4 este deja o anvelopă clasică și foarte populară printre cicliști, și nu doar pentru sezonul rece, ci pentru întregul an. Este, poate, varianta cea mai facilă pentru o înlocuire rapidă a vechilor cauciucuri, acest model fiind destul de rapid, durabil și cu performanțe bune în ceea ce privește aderența.

Anvelopa are la bază modelul GP4000S, însă modificările principale au vizat o mai bună protecție anti-pană prin introducerea unui strat ”Duraskin” și a două cordoane ”Vectran”. Greutatea unui Grand Prix 4 Season este cuprinsă între 220 și 250g, în funcție de dimensiunea balonului.

Schwalbe Durano

Durano face parte din aceeași categorie cu Grand Prix 4, fiind un cauciuc excelent pentru toate tipurile de condiții, rezultat în urma unei strategii ce și-a propus să ofere rutierilor o anvelopă ușoară, cu o aderență impresionantă pe șosele ude și o protecție anti-pană mai mult decât satisfăcătoare.

Acest model este disponibil în 3 dimensiuni ale balonului – 23, 25 și 28mm – greutatea variind între 225 și 290g. Totuși, dacă vrei să fii și mai sigur că nu vei sparge în timpul antrenamentului, poți opta pentru modelul Durano DD (Double Defense), însă vei fi nevoit să te împaci cu ideea că bicicleta ta va fi cu câteva zeci de grame mai grea 🙂

Schwalbe-Durano

via roadcyclinguk

 

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.