ONE

ONE Pro Cycling este a 4-a echipă pro-continentală ce își confirmă prezența în ediția 2016 a Turului Sibiului, după ce Southeast, CCC și Androni-Sidermec și-au anunțat deja revenirea în cea mai importantă cursă de ciclism din România.

Proiectul britanic se va afla la al doilea sezon în plutonul profesionist în 2016, după ce anul acesta ONE a debutat la nivel continental, acolo unde a impresionat prin locul 2 obținut la finalul UK Tour Series. Un singur sezon în eșalonul al treilea i-a fost suficient echipei conduse de Matt Prior pentru a primi de la UCI licența pro-continentală.

În planul realizat încă de la înființarea echipei, Matt Prior și-a propus ca în câțiva ani formația sa să ajungă în Turul Franței, urmărind o ascensiune treptată spre acest țel, și nu catapultarea directă în World Tour de care au beneficiat cei de la Sky în 2009.

Cel mai important transfer realizat de ONE pentru sezonul viitor este Matthew Goss, fost câștigător în Milano – San Remo și un ciclist cu două succese de etapă în Turul Italiei la activ, un sprinter ce a mai trecut pe la CSC, HTC, Orica GreenEDGE și MTN-Qhubeka. James Oram și Dion Smith sunt doi tineri neo-zeelandezi foarte talentați ce au semnat cu ONE pentru următoarele două sezoane, fiind aduși de la Axeon, respectiv Hincapie Racing.

În lotul formației din Marea Britanie se mai află Marcin Bialoblocki, campionul Poloniei la contratimp individual în 2015 și câștigător de etapă în Turul Poloniei în acest an, precum și Steele Von Hoff, fost rutier la Garmin Sharp, Martin Mortensen, ce a mai trecut pe la Vacansoleil și Leopard, sau Sebastian Lander, rutier ce a evoluat pentru BMC în 2013 și 2014.

A 6-a ediție a Turului Sibiului se va desfășura între 6 și 10 iulie după următorul program:
Prolog: Centrul istoric al Sibiului; 2.3 km
Etapa 1: Sibiu-Agnita-Cisnădie-Sibiu; 188 km
Etapa a 2-a: Sibiu-Poiana SB-Sebeș-Jina-Miercurea SB-Dobra-Săliște-Păltiniș; 231 km
Etapa a 3-a: Bâlea Lac CTI; 7.5 km
Etapa a 4-a: Sibiu-Poplaca (5x)-Slimnic-Sibiu; 143 km

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.