XCO Cetatuia

Cetățuia XCO se va numără, în sezonul viitor, printre cele 8 curse de mountain biking românești prezente în calendarul UCI, cursa desfășurată la Iași fiind singura de acest gen din zona Moldovei. Competiția de nivel C2 a fost programată pe 19 iunie, fiind devansată cu 3 luni față de ediția din acest an pentru a evita vremea mult mai capricioasă din luna septembrie.

”Am mutat cursa în vară din două motive: primul ar fi vremea, anul acesta am avut mari emoții pentru că în noaptea de dinaintea cursei a plouat, însă am avut noroc până la urmă, ploaia s-a oprit exact când trebuia; al doilea motiv ar fi Cupa României XCO care va apărea anul viitor, din care va face parte și Cetățuia XCO, alături de concursurile de la Cluj, cel de la Păltiniș și cel de la București”, ne-a spus Bogdan Duca, rutier la BikeMania și unul dintre organizatorii cursei ieșene.

Traseul va rămâne, în mare, similar cu cel de anul acesta, mai exact, un circuit de 5km cu o diferență de nivel de 200m, pe care rutierii vor trebui să îl parcurgă de câteva ori, în funcție de categoria la care se vor înscrie. ”Traseul va fi același ca cel de anul acesta. Participanții au fost mulțumiți de ce au găsit aici și nu are nici un sens să facem vreo schimbare”, a adăugat Bogdan Duca.

podium Cetatuia 2015

Chiar dacă ediția inaugurală nu a fost una inclusă în calendarul UCI, premiile au fost la nivelul unei astfel de curse și așa vor rămâne și în 2016: ”Fondul de premiere va fi tot de 9400lei, însă anul viitor, la elite, vor fi recompensați primii 10 clasați”.

În ceea ce privește interesul sponsorilor pentru acest eveniment, organizatorii spun că vor încerca să realizeze un parteneriat cu autoritățile locale, dar și privații sunt așteptați să se alăture cursei ce va face parte din Cupa României. ”Zilele acestea voi prezenta proiectul nostru celor din primărie și sper să obținem sprijinul lor printr-un parteneriat. Companiile private nu prea sunt interesate de evenimentele locale, dar odată cu înființarea Cupei României de XCO, ne așteptăm ca și privații să își manifeste disponibilitatea”.

Mai multe informații despre cursă pot fi accesate aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.