Nibali - Cancellara

Cei de la Trek au anunțat zilele acestea că Segafredo, o companie italiană implicată în industria cafelei, va deveni din sezonul viitor co-sponsor al formației americane, iar noul tandem își dorește să aducă o nouă vedetă în echipă, după ce Fabian Cancellara se va retrage la sfârșitul lui 2016.

Cap de listă în campania de achiziții din a doua parte a sezonului viitor pentru cei de la Trek-Segafredo pare a fi Vincenzo Nibali, contractul italianului cu Astana expirând la finele lui 2016. Relația ”rechinului” cu Alexandre Vinokourov, managerul echipei kazahe, s-a deteriorat în timpul Turului Franței, iar în contextul în care Fabio Aru a adus cele mai importante rezultate ale echipei în acest an, Nibali pare a fi ajuns să fie opțiunea a doua pentru Astana în marile tururi.

”Sigur că suntem interesați de serviciile sale, așa cum sunt și alte echipe, pentru că este un rutier de top, însă suntem conștienți că este un sportiv ce valorează mult și că nu va fi ușor să îl aducem la echipă”, a declarat Luca Guercilena, managerul celor de la Trek, pentru CyclingWeekly.

”Avem întregul sezon 2016 în fața noastră, avem destul timp pentru a discuta despre această mutare. Momentan, ne gândim să obținem rezultate cât mai bune cu cicliștii pe care îi avem în echipă. Însă, cu siguranță, ne vom gândi și la viitor, respectiv la formarea unui lot competitiv pentru 2017 și 2018”.

Gazzetta dello Sport a speculat faptul că Segafredo ar putea rămâne unic sponsor din 2017, iar o nouă eră ar putea începe odată cu aducerea lui Nibali. Până atunci, cert este că, din sezonul următor, pe tricourile lui Mollema, Hesjedal sau Nizzolo va apărea imprimat și Segafredo, numele subsidiarei companiei mamă Zanetti, alături de Trek. Un alt parteneriat încheiat de echipa manageriată de Guercilena este cel cu Mapei Sport, italienii revenind în ciclism după o lungă pauză.

Vincenzo Nibali a câștigat toate cele 3 mari tururi până în vârsta de 30 de ani, începând cu Vuelta în 2010, Turul Italiei în 2013, pentru ca Marea Buclă să fie ultima cucerită, în 2014. Sicilianul are în prezent un salariu de aproximativ 4 milioane de euro la Astana.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.