Reformele inițiate de UCI ating și ciclismul feminin, iar din 2016 cele mai importante curse pentru fete vor face parte din WWT (Women’s World Tour), circuit ce va înlocui vechea Cupă Mondială la 18 ani de la înființare.

Noul circuit va aduna 35 de zile de cursă și va începe în luna martie, atunci când WWT va debuta în Italia cu Strade Bianche, ultima cursă programată fiind La Madrid Challenge pe 11 septembrie, în runda finală a Turului Spaniei masculin. World Tour-ul feminin va avea cu peste 60% mai multe zile de competiție față de Cupa Mondială, printre cursele ce se vor alătura circuitului numărându-se Gent-Wevelgem, Turul Californiei, Turul Aviva (Turul Marii Britanii), Turul Italiei sau La Course by Le Tour de France.

”Lansarea circuitului Women’s World Tour este un pas înainte pentru ciclismul feminin și este rezultatul discuțiilor amănunțite și constructive pe care le-am purtat mai bine de un an cu toate părțile implicate”, a declarat Brian Cookson. ”Cultivarea profilului și profesionalismului ciclismului feminin a fost unul dintre angajamentele mele electorale și sunt încântat de faptul că am ajuns la o întelegere pentru UCI WWT, care va cuprinde 17 curse pe teritoriul Europei, Statelor Unite ale Americii și Chinei”.

Cele mai bune 20 de echipe vor primi invitații în mod automat la toate competițiile, însă organizatorii vor avea dreptul de a crește numărul de formații invitate, putând oferi astfel șansa și altor echipe mai mici de a lua parte în cele mai importante curse. Ciclista ce va conduce clasamentul individual WWT va purta un tricou distinctiv, la fel ca și cea mai bună rutieră sub 23 de ani.

Calendarul complet al Women’s World Tour:
3 martie: Strade Bianche, Italia
12 martie: Women’s WorldTour Ronde van Drenthe, Olanda
27 martie: Gent-Wevelgem in Flanders Fields, Belgia
3 aprilie: Ronde van Vlaanderen / Tour des Flandres, Belgia
20 aprilie: La Flèche Wallonne Féminine, Belgia
6-8 mai: Tour of Chongming Island, China
19-22 mai: Amgen Tour of California, USA
5 iunie: Philadelphia International Cycling Classic, SUA
15-19 iunie: Aviva Women’s Tour, Marea Britanie
1-10 iulie: Giro d’Italia Internazionale Femminile, Italia
24 iulie: La Course by Le Tour de France, Franța
30 iulie: Prudential Ride London, Marea Britanie
19 august: Crescent Vargarda UCI Women’s WorldTour, Suedia
21 august: Crescent Vargarda UCI Women’s WorldTour TTT, Suedia
27 august: GP de Plouay-Bretagne, Franța
11 septembrie: La Madrid Challenge by La Vuelta, Spania

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.