Filippo-Pozzato

Pozzato în Turul Sibiului?

Southeast, echipă ce a confirmat deja participarea în Turul Sibiului 2016, l-a transferat pe Filippo Pozzato, rutierul de 34 de ani semnând un contract pentru două sezoane cu echipa lui Angelo Citracca. Astfel, după trei sezoane petrecute în World Tour alături de Lampre-Merida, Pozzato face un pas în spate și va încerca să regăsească drumul spre succes, după ce în ultimele două sezoane nu a reușit să obțină nici o victori.

Echipa ce anul viitor ar putea să își schimbe numele în Tharcor l-a pierdut pe Mauro Finetto, câștigătorul Turului Sibiului din acest an, dar i-a adus în lot, pe lângă Pozzato, pe Enrique Sanz de la Movistar, Daniel Martinez de la Colombia și Gilbert Ducournau, un neo-profesionist venezuelean.

Rabobank iese din lumea sportului la finalul sezonului viitor

Banca olandeză, implicată în ciclismul masculin din 1996 și până în 2012 și în cel feminin începând cu 2012, a anunțat că nu va mai sponsoriza nici o echipă dincolo de 2016. Rabo-Liv este cea mai puternică formație din ciclismul feminin, aici evoluând Marianne Vos, triplă campioană mondială pe șosea și câștigătoare a 7 titluri mondiale în ciclocros, precum și Pauline Ferrand Prevot, Anna van der Breggen sau Katarzyna Niewiadoma.

Chris Horner s-ar putea retrage din cauza unei infecții pulmonare

Fostul câștigător al Turului Spaniei a identificat cauza performanțelor sale modeste de după victoria din Vuelta. Medicii au descoperit că americanul are o infecție cu o tulpină antibiorezistentă a bacteriei Pseudomonas aeruginosa, pe care Horner crede că a contacta-o la ultima sa participare în Turul Franței.

În timpul sezonului 2015, în care a rulat pentru echipa continentală Airgas-Safeway, ciclistul ajuns la vârsta de 44 de ani a avut în mod repetat probleme de respirație pe care a încercat să le trateze cu antibiotice. ”Dacă voi reuși să îmi pun sănătatea la punct, atunci mă voi întoarce în pluton, dacă nu, o să încerc să îmi găsesc o altă ocupație”, a declarat Horner pentru Business Insider.

Cancellara ia în calcul o participare în Turul Italiei anul viitor

Elvețianul nu a mai luat startul în Giro din 2009, însă prologul din ediția viitoare pare să îl tenteze destul de mult pe Cancellara, care ar putea intra într-o categorie ilustră de rutieri dacă va reuși să îmbrace tricoul de lider și în Turul Italiei, după ce le-a purtat deja pe cele din Le Tour și Vuelta. În ultimul sezon ca profesionist, Cancellara va ținti încă o dată clasicele din primăvară, dar și Turul Franței și Jocurile Olimpice de la Rio.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.