Col d'Aubisque

ASO, împotriva reformelor UCI

Amaury Sport Organisation, compania ce are în portofoliu Turul Franței, dar și alte curse importante din World Tour, a anunțat că, începând cu anul 2017, își va retrage competițiile din calendarul primului eșalon al ciclismului masculin. Această veste vine pe fondul neînțelegerilor dintre ASO și UCI pe tema reformelor aplicate asupra calendarului competițional pe care forul vrea să le implementeze.

ASO organizează, printre altele, curse precum Turul Spaniei, Turul Franței, Paris-Nice, Paris-Roubaix, Liège–Bastogne–Liège, La Flèche Wallonne sau Critérium du Dauphiné, competiții ce au fost înscrise pentru 2017 în categoria HC, ceea ce înseamnă că doar 70% dintre echipele din World Tour vor putea fi invitate să participe la aceste curse.

Turul Spaniei ajunge pe Col d’Aubisque în 2016

Chiar dacă prezentarea oficială a traseului ediției 2016 a Turului Spaniei va avea loc pe 9 ianuarie, unele informații au scăpat în presa spaniolă, publicația AS dezvăluind câteva detalii interesante despre etapa regină a turului ce se va încheia pe Col d’Aubisque, după trecerea peste alte patru cățărări: Burdinkurutzeta, Irati, Soudet și Marie Blanque. În runda a 14-a a fost programat acest traseu infernal, caravana Vueltei urmând să ajungă în Pirineii francezi pentru a 5-a oară în istorie, după etapele cu final pe Luz Ardiden în 1992 (Cubino) și 1995 (Jalabert), Cauterets în 2003 (Rasmussen) și Peyragudes în 2013 (Geniez).

Philippe Gilbert vrea victorii în Paris-Roubaix și Turul Flandrei

Rutierul de la BMC are deja în palmares succese de etapă în toate cele trei mari tururi, a purtat tricoul de campion mondial și a câștigat toate cele trei clasice din Ardeni, însă vrea să își pună amprenta și asupra celorlalte monumente în care nu a reușit să se impună. ”Nu știu câți ani voi mai fi în pluton. Uitați-vă la Davide Rebellin, are 44 de ani! Voi împlini 34 de ani anul viitor, cred că este timpul să mă gândesc la Milano-San Remo, Paris-Roubaix și Turul Flandrei”, a declarat belgianul.

Cancellara nu va folosi frânele pe disc 

În ultimul sezon petrecut în pluton, Fabian Cancellara a ales să folosească tot un sistem de frâne pe saboți, chiar dacă la antrenamente a testat și o bicicletă cu frâne pe disc. ”Nu vreau să schimb nimic în ultimul meu sezon. Voi utiliza în continuare un grup Shimano mecanic, singurul din echipă ce a ales acest grup. Este alegerea mea”.

Mara Abott își prelungește contractul cu Wiggle-Honda

Dublă câștigătoare a Giro Rosa (2010, 2013), ciclista americană va rămâne la Wiggle-Honda și în sezonul viitor, după ce și-a prelungit înțelegerea cu echipa britanică pentru încă un an. Rutiera în vârstă de 30 de ani a câștigat în 2015 clasica Redlands Cycle, Turul Gila, precum și o etapă în Giro Rosa, cursă în care a încheiat pe locul 2 la general.

”Sunt foarte recunoscătoare pentru oportunitatea de a rămâne la acestă echipă și onorată că am luat parte la un asemenea sezon plin de succese”, a declarat Abott în comunicatul emis astăzi de Wiggle-Honda.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.