Andrew Nicholson

Neo-zeelandezul Andrew Nicholson a petrecut 123 de zile în șa, perioadă în care a dus la bun sfârșit o călătorie memorabilă în jurul lumii. Triplul campion olimpic la patinaj viteză nu se află la prima tentativă de a pătrunde în Cartea Recordurilor, acesta figurând deja cu alte două performanțe.

Drumeția a început pe 12 august, având ca punct de plecare orașul Auckland, de unde Nicholson a zburat spre Canada pentru prima parte a călătoriei. În total, acesta a parcurs o distanță de 29,179km pe teritoriul a 23 de țări. Din fericire, regulile impuse pentru recunoașterea unui astfel de record nu sunt absurde și permit trecerea unor bariere naturale, precum oceanele sau lanțurile montane, cu ajutorul altor mijloace de transport.

Actualul deținător al recordului ”cel mai rapid înconjur al lumii pe bicicletă” este Alan Bate, britanicul reușind să încheie călătoria în jurul lumii în 125 de zile, 21 de ore și 45 de minute. Dacă timpul lui Nicholson va fi validat de Guiness, acesta va îmbunătăți recordul cu mai bine de două zile.

Fostul patinator a pedalat prin Canada, Statele Unite ale Americii, Europa, India, Asia de Sud-Est și Australia pe o bicicletă de șosea Avanti Corsa DR 2, ce a avut nevoie pe parcursul drumeției de patru seturi de cauciucuri și trei lanțuri. Mai mult, neo-zeelandezul a pedalat în cea mai mare parte a timpului fără a avea asistență, o experiență ce l-a făcut să se simtă în unele momente prea singur, după cum acesta a recunoscut într-un interviu pentru The Guardian.

Dacă ești interesat de o asemenea tentativă, trebuie să știi că, pentru ca recordul tău să fie validat, trebuie să îndeplinești următoarele cerințe:
1. Călătoria trebuie să fie continuă și efectuată într-o singură direcție, fie dinspre est spre vest, fie dinspre vest spre est
2. Distanța minimă parcursă pe bicicletă trebuie să fie de 18.000 mile, echivalentul a aproape 29.000 kilometri
3. Distanța totală a călătoriei trebuie să depășească lungimea ecuatorului, mai precis 40.075km
4. Nu ai voie să te abați de la traseu cu mai mult de 8km
5. Traseul trebuie să atingă două puncte antipodale

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.