yeti-beti-sb5c-main2

Cum perioada reducerilor de la început de nou an este din ce în ce mai aproape, am hotărât să facem un rezumat al celor mai interesante modele de MTB-uri, după gusturile celor de la Bicycling, disponibile pentru publicul larg începând cu 2016.

Pivot Mach 429 Trail

Acest MTB este antidotul perfect pentru orice 29er full-suspension mare și greoi. Pentru că top tube-ul este mai aproape de sol, iar tuburile inferioare ale triunghiului posterior al cadrului sunt mai scurte (44,3cm), Mach 429 Trail îți dă senzația că pedalezi pe o bicicletă mai mică decât un 29er clasic.

Pivot-Mach-429-Trail

Amortizorul de pe spate are o cursă de 116mm, însă îți lasă impresia că aceasta este mai mare. Asemenea celorlalte biciclete ce folosesc un design DW-Link, și suspensia noului 29er de la Pivot se va simți foarte clar și eficient, cu puține mișcări nedorite. Prețul acestui MTB este de 5.500$.

Ibis Ripley 29 LS

Nu există pe planetă o listă a celor mai bune MTB-uri din care cei de la Ibis să lipsească. Așadar, Ripley, model foarte apreciat în acest an, a primit câteva îmbunătățiri pentru 2016, ajustări ce fac din această bicicletă unul dintre cele mai apreciate MTB-uri la ora actuală.

Ripley LS

Noul model vine cu o geometrie modificată, un unghi de atac mai mic (67.5° vs. 69.2°), un butuc pedalier mai jos și un ampatament (wheelbase) mai lung. Toate acestea ajustări fac din această bicicletă aproape una perfectă, iar prețul este pe măsura calității – 8.630$.

GT Verb Expert

Rareori vei mai vedea componente de top pe o bicicletă care să coste doar 1.650$, însă GT Verb este una dintre excepții. Full suspension-ul cu roți de 27,5” are o cursă de 120mm și vine cu o transmisie 2×10, precum și cu frâne pe disc hidraulice, cauciucuri Maxxis, jante WTB tubeless-ready, furcă RockShox.

GT Verb

Suspensia de pe spate este o variantă simplificată a sistemului Independent Drivetrain, model patentat de compania americană, ce permite angrenajului să se miște independent de triunghiul posterior al cadrului, limitând astfel mișcările produse de pedalat ce pot influența amortizorul.

Trek Fuel EX 9 29

Trek Fuel EX a fost un model foarte apreciat printre cicliști, însă noua variantă arată și mai bine. Unghiul de atac a fost micșorat, chainstay-urile au fost scurtate, clearance-ul cauciucurilor a fost îmbunătățit, iar cadrul este acum mai rigid.

Trek a înlocuit amortizorul marcă proprie DRCV cu unul mai simplu, Fox EVOL. Bicicleta este echipată cu o transmisie SRAM 1×11, o furcă Fox Float și o tijă de șa telescopică RockShox Reverb, totul la un preț de 4.000$.

Felt Decree 3

Pentru a fi siguri că bicicleta lor nu va trece neobservată, cei de la Felt au vopsit cadrul în roșu și galben fluorescent. Decree 3 este o bicicletă 27.5” agilă, cu o suspensie cu un singur pivot, cursă de 140mm și un unghi de atac mai relaxat (66,5°).

Felt_Decree_3

Modelul propus pentru 2016 de Felt vine cu o echipare 1×11 Shimano, frâne pe disc de la același producător și o tijă de șa telescopică de la KS.

Marin Attack Trail 9

După ce au lansat mai multe modele de biciclete pentru șosea, ciclocros și pentru off-road, cea mai impresionantă bicicletă a celor de la Marin din oferta pentru anul viitor este MTB-ul Attack Trail 9, un 27.5” cu un triunghi anterior din carbon și câteva componente împrumutate de la modelele de enduro: tuburi mai late, o pipă mai scurtă, transmisie SRAM X01 1×11 și o tijă de șa telescopică KS LEV.

Marin Attack Trail

Suspensia Bos este cea care iese cu adevărat în evidență dintre toate componentele, în spatele companiei care produce aceste amortizoare aflându-se Olivier Bossard, un incontestabil guru în acest domeniu, ce a proiectat sisteme de suspensie pentru doi dintre cei mai mari rideri de downhill din istorie: Nicolas Vouilloz și Anne-Caroline Chausson. Bicicleta poate fi achiziționată pentru 6.600$.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.