TDF 2017

Turul Franței va avea startul în Germania, după o pauză de 30 de ani

Düsseldorf va fi al 4-lea oraș german ce va găzdui startul Marii Bucle, după Köln în 1965, Frankfurt în 1980 și Berlinul de Vest în 1987, iar acest lucru se va întâmpla în 2017. Costurile estimate pentru organizarea celor 3 zile, în care vor avea loc prezentarea echipelor, prima etapă și startul celei de-a doua, se învârt în jurul sumei de 6 milioane de euro. După scandalurile de dopaj din perioada 2006-2007, ciclismul a intrat pe o pantă descendentă în Germania, ce a culminat cu renunțarea televiziunii de stat de a mai difuza Turul Franței, însă apariția unei noi generații de cicliști, din care îi menționăm pe John Degenkolb, Tony Martin sau Marcel Kittel, a reușit să readucă acestui sport popularitatea de odinioară, iar ARD a reluat transmisia Turului Franței din acest an.

Serghei Țvetcov va începe din nou sezonul în Turul San Luis

La fel ca și în primul său sezon la nivel pro-continental, Țvetcov va concura în luna ianuarie în Turul San Luis, cursă în care a reușit un contratimp individual foarte bun anul acesta, încheind etapa a 5-a pe locul 4, în spatele lui Malori, Kwiatkowski și Houle. Cursa argentiniană va aduna și în 2016 nume grele ale plutonului profesionist, cap de listă fiind chiar campionul mondial în exercițiu, Peter Sagan. Pe lângă acesta, la start se vor mai afla Nairo Quintana, Vincenzo Nibali, Rafal Majka, Daniel Moreno, Jean-Christophe Peraud, Tom Boonen, precum și câștigătorul de anul trecut, Daniel Diaz, ce evoluează din acest an pentru francezii de la Delko Marseille.

Lampre-Merida merge pe mâna lui Ulissi în Turul Down Under

Singura echipă italiană din World Tour va fi condusă în Turul Down Under de către Diego Ulissi, secondat de Louis Meintjes. Alături de cei doi, în Australia vor mai pedala pentru Lampre-Merida și Marko Kump, Federico Zurlo, Manuele Mori, Tsgabu Grmay și Luka Pibernik. A 18-a ediție a cursei din Australia va începe pe 19 ianuarie și se va încheia pe 24 ianuarie, la Adelaide.

Richie Porte vrea să își testeze forțele împotriva lui Froome 

Proaspăta achiziție a celor de la BMC vrea să lupte pentru tricoul galben în vara viitoare chiar împotriva fostului său camarad, Chris Froome. Richie Porte și-a exprimat dorința de a conduce echipa în Turul Franței, deși BMC îl mai are la dispoziție pentru clasamentul general și pe Tejay Van Garderen, principala speranță a americanilor pentru recucerirea celei mai importante curse din ciclism. “Nu am un istoric impresionant în marile tururi, dar anul viitor împlinesc 31 de ani și nu vreau să rămân tot restul vieții cu întrebarea `ce aș fi realizat dacă aș fi profitat de propriile șanse?`”, a declarat australianul.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.