Tony Martin pavate

Tony Martin vrea să își testeze forțele în Turul Flandrei și Paris-Roubaix

Victoria din etapa a 4-a a Turului Franței din acest an, o rundă ce a avut pe traseu 6 secțiuni de drumuri cu piatră cubică, l-a pus pe gânduri pe rutierul de la Etixx-QuickStep, acesta dorindu-și în acest sezon să participe pentru prima dată în cele două monumente ce se desfășoară pe pavate. ”Vreau să încerc lucruri noi. De aceea, la sfârșitul sezonului trecut, am vorbit cu echipa și am stabilit că anul acesta voi merge în clasicele și semi-clasicele din Belgia. Voi combina cursele în care participam de obicei cu cele de o zi, ceea ce înseamnă că voi fi la startul curselor Omloop Het Nieuwsblad și Dwars door Vlaanderen, iar dacă totul va merge bine, voi participa și în Gent-Wevelgem, Turul Flandrei și Paris-Roubaix.

Michael Boogerd, suspendat pentru 2 ani

UCI a anunțat, astăzi, suspendarea pentru o perioadă de doi ani a fostului ciclist de la Rabobank pentru încălcarea regulilor anti-doping în timpul carierei sale. Boogerd este ultimul olandez ce a câștigat Amstel Gold Race (în 1999), iar din 2015 activa ca manager al echipei Roompot Oranje Peloton. În urma acestei suspendări, Michael Boogerd nu va mai putea să exercite nici o funcție în ciclism până pe data de 21 decembrie 2017.

Caleb Ewan, regele criteriilor în Australia

Marea speranță a ciclismului australian a participat în prima săptămână a noului an într-o serie de criterii desfășurate în jurul portului Phillip, din statul Victoria. Sprinterul de 21 de ani nu a avut nici un rival care să îi pună probleme, singurul criteriu pe care l-a pierdut fiind câștigat de o evadare. Ewan s-a impus și în Campionatele Naționale al Australiei dedicate acestui tip de cursă, învingându-i chiar astăzi pe Brenton Jones și Anthony Giacoppo.

Bora-Argon 18 vrea licență de World Tour în 2017

Milram, în sezonul 2010, a fost ultima echipă germană din primul eșalon al ciclismului de șosea, însă acest lucru s-ar putea schimba de anul viitor, cei de la Bora-Argon 18 dorind o promovare în World Tour, în 2017. Această licență le-ar garanta nemților prezența la startul din Düsseldorf a Turului Franței: ”Timp de 5 ani am muncit din greu pentru a ne atinge obiectivele, însă a sosit vremea să intrăm în elită. Ar fi cel mai mare succes pe plan profesional dacă voi fi la Düsseldorf, alături de Bora-Argon 18, pentru startul Turului Franței”, a declarat Ralph Denk, managerul echipei.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.