Rohan Dennis, noul campion al Australiei la contratimp individual

După cum ne-am obișnuit în ultimii ani, Campionatele Naționale ale Australiei sunt cele care deschid în mod oficial sezonul de șosea. În proba de contratimp desfășurată chiar astăzi, Rohan Dennis și-a luat revanșa în fața colegului său de la BMC, Richie Porte, după înfrângerea de anul trecut, trecându-și în cont primul titlu național din carieră. Porte a sosit cu un timp mai slab cu 38s la sfârșitul celor 40,9km, fiind urmat de Sean Lake de la Avanti IsoWhey.

Tom Dumoulin vizează Turul Italiei și Jocurile Olimpice de la Rio

Rutierul olandez a surprins întreaga lume a ciclismului cu evoluția din Vuelta, iar Dumoulin vrea să își încerce șansele în Turul Italiei în acest an. ”Vuelta ne-a arătat că mă pot lupta pentru clasamentul general într-un mare tur, însă pentru că Rio este atât de important pentru mine, vreau să mă concentrez mai mult pe contratimp”, a declarat ciclistul de la Giant-Alpecin ce a terminat pe locul 6 în Turul Spaniei, după ce a condus cursa până în penultima etapă.

Giro va pleca la drum chiar din Olanda în acest an, iar primul obiectiv al lui Dumoulin este câștigarea contratimpului de la Apeldoorn și purtarea tricoului roz în următoarele două runde, desfășurate tot în țara sa.

A.S.O. ar putea organiza o nouă cursă în Costa Rica

”Am stabilit o legătură cu cei de la A.S.O., care vor să vină în Costa Rica să organizeze o cursă și să ne ajute cu Vuelta a Costa Rica”, a declarat Marco Echeverria, vicepreședintele federației de ciclism din țara central-americană. Organizația care are în portofoliu Turul Franței, Turul Spaniei, dar și alte curse importante, s-a arătat interesată de cățărarea Cerro de la Muerte, o ascensiune lungă de 65km, ce ajunge la o altitudine de peste 3300m.

”Suntem în discuții despre o cursă de 5-6 etape, în care să participe echipe din World Tour, dar și echipe naționale”, a adăugat Echeverria.

Quintana conduce echipa Movistar în Turul San Luis

Columbianul de 25 de ani va începe sezonul pentru a treia oară în Argentina, acolo unde va fi susținut de Adriano Malori, Dayer Quintana, Fran Ventoso, Marc Soler și Daniel Moreno. Turul San Luis începe pe 18 ianurie, iar în cursă vor prezenți și cicliștii români Eduard Grosu și Serghei Țvetcov.

Cannondale și-a prezentat echipamentul pentru 2016

Mai mult verde pe echipamentul celor de la Cannondale în acest sezon, odată cu dispariția companiei Garmin din poziția de co-sponsor al formației americane. Cannondale

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.