Valverde Spania

Spania va merge pe mâna lui Alejandro Valverde la Jocurile Olimpice

Într-un interviu acordat celor de la Ciclo21, selecționerul naționalei de șosea a Spaniei, Javier Minguez, a spus: ”Sunt trei cicliști cărora li se potrivește traseul de la Rio. În ceea ce privește liderul echipei pentru Jocurile Olimpice, știm cu toții că Alberto Contador e Alberto Contador în cursele pe etape, însă în cursele de o zi Valverde e Valverde și este evident că el va fi liderul, fără nici o discuție. Un factor decisiv va fi și condiția fizică a cicliștilor în acea perioadă, dar este clar că Valverde are ceva în plus față de restul rutierilor spanioli când vine vorba de curse precum cea de la Rio.”

Turul Spaniei continuă rețeta de succes din ultimele ediții

După cum ne-am obișnuit în ultimii ani, Vuelta va avea și în 2016 un traseu presărat cu multe cățărări. Nu mai puțin de 10 etape se vor termina în ascensiune în cea de-a 71-a ediție a Turului Spaniei, la care se adaugă un contratimp pe echipe de aproape 30km în runda inaugurală și un contratimp individual de 39km în etapa a 19-a. Cursa va începe în Galicia, la fel ca în 2013, iar ostilitățile între oamenii de general se vor declanșa chiar din runda a 3-a, ce se va încheia pe Mirador de Ezaro, o cățărare de categoria a 3-a. Singurii pretendenți la tricoul roșu care au confirmat până acum prezența în Vuelta sunt Nairo Quintana, Joaquim Rodriguez și Esteban Chaves.

 

Turul Spaniei 2016

Jack Bobridge își ia revanșa la Campionatele Naționale ale Australiei

Noul rutier al celor de la Trek-Segafredo a reușit să câștige pentru a doua oară în carieră titlul național pe șosea, după ce cu câteva zile înainte a avut o prestație dezamăgitoare în proba de contratimp. Bobridge a reușit să ducă până la final o evadare solitară în lungime de 90km, fiind urmat la aproape 3 minute de Cameron Meyer (Dimension Data) și Patrick Lane (Avanti).

Gerrans și Ewan vor conduce Orica GreenEDGE în Turul Down Under

Simon Gerrans este ciclistul desemnat de echipa australiană să aducă victoria la general, în timp ce sprinterul Caleb Ewan are misiunea de a câștiga cât mai multe etape. Alături de cei doi, Orica GreenEDGE se va mai baza în Turul Down Under și pe Luke Durbridge, Michael Albasini, Daryl Impey, Michael Hepburn și Mathew Hayman.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.