Acasă CICLISM ÎN ROMÂNIA Eduard Grosu pentru ciclism.ro: ”Voi încerca victoria încă din startul competiției, în...

Eduard Grosu pentru ciclism.ro: ”Voi încerca victoria încă din startul competiției, în San Luis”

1

Eduard Grosu pornește la drum în noul sezon departe de casă, tocmai în Argentina, acolo unde, începând cu 18 ianuarie, se va desfășura Turul San Luis, o competiție UCI 2.1 în care se vor mai participa Peter Sagan, Vincenzo Nibali, Nairo Quintana sau Jean-Christophe Peraud. Pentru Nippo-Vini Fantini vor mai evolua în cursa sud-americană și Grega Bole, Antonio Nibali, Pier Paolo De Negri, Genki Yamamoto și Riccardo Stacchiotti.

ciclism.ro: Cum a decurs pregătirea din presezon și cum te simți înaintea Turului San Luis în comparație cu anul trecut?

Eduard Grosu: Anul acesta, pregătirea a decurs mult mai bine decât anul trecut, am rămas pe toată perioada iernii în Italia. Sunt mult mai slab și mă simt foarte bine pe deal. În ultimele zile am făcut câteva probe și am rămas alături de cățărătorii echipei pe deal și am câștigat sprinturile pe care le-am facut.

Finalul în ușoară cățărare de la Juana Koslay, în care te-ai descurcat cel mai bine anul trecut, apare acum în etapa a 5-a. Este aceasta etapa pe care o vizezi, acum că ai deja experiența de anul trecut?

Ca obiectiv pentru San Luis nu am o etapă anume, voi încerca să sprintez încă din etapa a 2-a. E clar că etapa a 5-a mă avantajează mai mult, dar având această condiție fizică voi încerca victoria încă din startul competiției. Sunt foarte motivat, iar echipa îmi este alături.

Grega Bole este și el un rutier cam cu același profil ca al tău, cum vă veți împărți rolurile în echipă?

În primul cantonament, Grega era mult superior, dar acum, în ultimele antrenamente, am mers cam la fel, iar la sprint sunt mai rapid. El are clar o experiență mai mare și, dacă o va pune la dispoziția mea, vom face rezultate împreună, la fel cum mă voi pune și eu la dispoziția lui în momentele când va încerca el victoria. Încă nu am discutat despre San Luis cu directorul sportiv, dar cred că vom avea șanse amândoi în primele etape de a face sprintul, iar apoi cel care va obține rezultate mai bune va fi liderul echipei.

Ce urmează după cursa din Argentina?

După San Luis, urmează GP Costa degli Etruschi, Trofeo Laigueglia și apoi Het Niewsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne pentru luna februarie.

Turul San Luis va debuta luni cu un contratimp pe echipe, urmat de alte șase etape, dintre care 4 sunt favorabile unui sprint final masiv în care s-ar putea implica și Eduard Grosu. România va mai fi reprezentată în Argentina și de Serghei Țvetcov, dublul campion național fiind ales printre cei șase rutieri ce vor pedala pentru echipa Androni-Sidermec în prima cursă a anului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version