Etixx San Luis

28 de formații s-au duelat în contratimpul pe echipe programat în prima etapă a Turului San Luis, iar cea mai rapidă dintre ele a fost Etixx-QuickStep, care la finalul celor 21km a înregistrat un timp de 23min53s și o medie orară de 52,75km/h. Formația tânărului sprinter Gaviria a fost urmată la 8s de Movistar și la 17s de Astana.

La jumătatea rundei, UnitedHealthcare avea cel mai bun timp, însă americanii au rămas pe prima poziție până la sosirea echipei lui Sagan și Majka. Tinkoff a reușit un timp mai bun cu 31s, însă și ei au fost detronați la rândul lor de Etixx-QuickStep, care fără să aibă vreun specialist al probei în echipă a sosit, totuși, cu 23s mai repede decât Tinkoff. Astana și Movistar nu au reușit să doboare timpul echipei belgiene și au fost nevoite să se mulțumească cu locurile doi și trei.

După cum ne așteptam, formațiile cicliștilor români, Nippo-Vini Fantini și Androni-Sidermec, nu au excelat în această probă, însă echipa lui Țvetcov a reușit o clasare onorabilă pe locul 8, în timp ce echipa lui Grosu a încheiat cu al 16-lea timp.

Primul lider al cursei este chiar un favorit al gazdelor, Maximiliano Richeze trecând primul linia de sosire dintre rutierii de la Etixx-QuickStep. Acesta va purta tricoul galben cu mândrie pe șoselele țării natale, în etapa programată marți între San Luis și Villa Mercedes.

Top 10 prima etapă:

  1. Etixx-QuickStep 23’53”
  2. Movistar +08”
  3. Astana +17”
  4. Tinkoff +23”
  5. UnitedHealthcare +54”
  6. AG2R +56”
  7. Delko Marseille +58”
  8. Androni-Sidermec +59”
  9. Cannondale +59”
  10. Drapac +1’00”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.