Nippo Giro 2016

Vestea bună este că Eduard Grosu are șanse mari de a participa pentru a doua oară în Turul Italiei, după ce echipa sa, Nippo-Vini Fantini, a fost invitată  de către RCS Sport pentru a lua parte în lupta pentru tricoul roz și anul acesta.

În schimb, marea surpriză o reprezintă ignorarea celor de la Androni-Sidermec, echipa lui Serghei Țvetcov ratând pentru prima oară din 2007 încoace participarea în Giro, după ce RCS Sport a hotărât să acorde ultima invitație rușilor de la Gazprom-RusVelo, formație pro-continentală ce va participa și în Turul Sibiului. Southeast-Venezuela și Bardiani-CSF completează lista echipelor ce se vor alătura celorlalți 18 granzi din World Tour pentru a 99-a ediție a Corsei Rosa.

Lipsa echipei lui Gianni Savio de pe lista de start a Turului Italiei poate fi privită și ca o pedeapsă tacită pentru cazurile de dopaj în care au fost implicați Fabio Taborre și Davide Apollonio anul trecut. Nici cei de la RusVelo nu au un trecut imaculat, echipa lui Renat Khamidouline autosuspendându-se din orice competiție în 2013, după ce mai mulți cicliști de ai săi au fost depistați pozitiv.

Gazprom-RusVelo

Echipa rusă primește începând cu acest an și o puternică finanțare din partea Gazprom, companie ce a preluat și rolul de sponsor principal. Cele mai cunoscute nume din lotul rușilor sunt Ivan Savitskiy, Artem Ovechkin și Sergey Firsanov.

Tot astăzi au fost anunțate și echipele invitate în Milano-San Remo și Tirreno-Adriatico, curse cu care va trebui să se consoleze Androni-Sidermec.

Milan-San Remo: Androni Giocattoli, Bardiani-CSF, Southeast-Venezuela, Cofidis, Bora-Argon 18, Novo Nordisk

Tirreno-Adriatico: Androni Giocattoli, Bardiani-CSF, Bora-Argon 18, Caja Rural-RGA Seguros, CCC Sprandi

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.