Caleb Ewan

Sprinterul de 21 de ani de la Orica GreenEDGE s-a impus în prima etapă a Turului Down Under, cursă ce deschide calendarul World Tour din 2016. Ewan i-a depășit în sprintul final din Lyndoch pe Mark Renshaw (Dimension Data) și Wouter Wippert (Cannondale), trecându-și în cont încă o victorie în acest început de sezon, după ce a mai câștigat seria de criterii Mitchelton Bay, precum și People’s Choice Classic.

Evadarea zilei a fost compusă din Sean Lake (UniSA), Alexis Gougeard (AG2R) și Martjin Keizer (Lotto-Jumbo), însă temperatura de 35°C și trena celor de la Orica GreenEDGE nu i-au lăsat să își creeze un avantaj mai mare de două minute de-a lungul etapei. Sean Lake a trecut primul prin vârful cățărării Tea Three Gully Hill și va purta în etapa a doua tricoul acordat celui mai bun cățărător. Evadarea a fost anihilată definitiv cu 5,8km înainte de final.

”M-am simțit foarte bine astăzi pentru că echipa m-a susținut toată ziua și sunt foarte fericit că am putut încununa munca depusă de colegii mei cu o victorie”, a declarat Ewan la final.

Clasamentul primei etape din Turul Down Under:

  1. Caleb Ewan (Orica GreenEDGE) 3h24’13”
  2. Mark Renshaw (Dimension Data)
  3. Wouter Wippert (Cannondale)
  4. Marko Kump (Lampre-Merida)
  5. Adam Blythe (Tinkoff)
  6. Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo)
  7. Ben Swift (Sky)
  8. Steele von Hoff (UniSA)
  9. J.J. Rojas (Movistar)
  10. Greg Henderson (Lotto Soudal)

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.