Caleb Ewan

Sprinterul de 21 de ani de la Orica GreenEDGE s-a impus în prima etapă a Turului Down Under, cursă ce deschide calendarul World Tour din 2016. Ewan i-a depășit în sprintul final din Lyndoch pe Mark Renshaw (Dimension Data) și Wouter Wippert (Cannondale), trecându-și în cont încă o victorie în acest început de sezon, după ce a mai câștigat seria de criterii Mitchelton Bay, precum și People’s Choice Classic.

Evadarea zilei a fost compusă din Sean Lake (UniSA), Alexis Gougeard (AG2R) și Martjin Keizer (Lotto-Jumbo), însă temperatura de 35°C și trena celor de la Orica GreenEDGE nu i-au lăsat să își creeze un avantaj mai mare de două minute de-a lungul etapei. Sean Lake a trecut primul prin vârful cățărării Tea Three Gully Hill și va purta în etapa a doua tricoul acordat celui mai bun cățărător. Evadarea a fost anihilată definitiv cu 5,8km înainte de final.

”M-am simțit foarte bine astăzi pentru că echipa m-a susținut toată ziua și sunt foarte fericit că am putut încununa munca depusă de colegii mei cu o victorie”, a declarat Ewan la final.

Clasamentul primei etape din Turul Down Under:

  1. Caleb Ewan (Orica GreenEDGE) 3h24’13”
  2. Mark Renshaw (Dimension Data)
  3. Wouter Wippert (Cannondale)
  4. Marko Kump (Lampre-Merida)
  5. Adam Blythe (Tinkoff)
  6. Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo)
  7. Ben Swift (Sky)
  8. Steele von Hoff (UniSA)
  9. J.J. Rojas (Movistar)
  10. Greg Henderson (Lotto Soudal)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.