Gaviria

Pe o căldură copleșitoare (37-38°C la umbră), șase rutieri s-au îndurat să plece din pluton încă de la startul etapei – Genki Yamamoto (Nippo-Vini Fantini), Caio Godoy (Brazilia), Ariel Sivori (Los Matanceros), Juan Curuchet (Argentina), Emiliano Ibarra (SEP San Juan), Israel Nuño (Inteja-MMR).

Sivori, fost purtător al tricoului de lider în Turul San Luis în urmă cu doi ani, s-a impus pe singura cățărare a zilei, rutierul argentinian asigurându-și un tricou distinctiv pentru ziua de mâine. Spaniolul Nuño a renunțat repede la gândurile unui efort prelungit alături de ceilalți cinci colegi de suferință și a fost imediat prins de pluton.

Cu 30km înainte de final, evadații aveau încă un avans consistent, de 6 minute, în fața plutonului, iar hârjoneala între cicliștii din față a început. Godoy, Sivori și Yamamoto au continuat împreună cursa până în ultimul kilometru, când plutonul condus furibund de Etixx-QuickStep i-a prins pe rutierii ce dăduseră impresia până aproape de final că se vor lupta pentru victorie.

Tânărul columbian Fernando Gaviria (Etixx-QuickStep) a lansat sprintul final, cu Eduard Grosu imediat în spatele său, însă rutierul nostru nu a reușit să îl depășească pe columbian și a trecut linia de finiș pe locul 4, lăsând pedala pe ultimii metri și fiind depășit de Sagan și Viviani.

Gaviria devine noul lider al clasamentului general, urmat la 10s de coechipierii Maximiliano Richeze și Łukasz Wiśniowski.

 

Clasamentul etapei a 2-a:

  1. Fernando Gaviria (Etixx-QuickStep)
  2. Peter Sagan (Tinkoff)
  3. Elia Viviani (Naționala Italiei)
  4. Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini)
  5. Lucas Haedo (Jamis)
  6. Maximiliano Richeze (Etixx-QuickStep)
  7. Francesco Chicchi (Androni-Sidermec)
  8. Jason Lowndes (Drapac)
  9. Jakub Mareczko (Naționala Italiei)
  10. Marco Canola (UnitedHealtcare)

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.