grosu_san_luis

Eduard Grosu a fost foarte aproape de o clasare pe podium în etapa a 2-a din Turul San Luis, însă sprinterul celor de la Nippo-Vini Fantini a lăsat pedala pe ultimii metri și a fost depășit de Peter Sagan (Tinkoff) și Elia Viviani (Italia). Au urmat două zile foarte călduroase și cu un traseu care nu l-a avantajat pe ciclistul nostru, însă astăzi rutierii cei mai rapizi din pluton au o nouă oportunitate de a lupta pentru victorie.

San Luis etapa a 5-a

A 5-a rundă a cursei din Argentina are programat un traseu favorabil unor rutieri de profilul lui Sagan, Gaviria sau Grosu, cu o cățărare pe final, însă una rulantă, ce nu poate pune probleme reale sprinterilor. Anul trecut, tot la Juana Koslay, Fernando Gaviria îl învingea pe Mark Cavendish, în timp ce Eduard Grosu încheia pe 5.

Înaintea începerii turului, ciclistul din Zărnești recunoștea că aceasta este etapa ce i se potrivește cel mai mult: ”E clar că etapa a 5-a mă avantajează mai mult (…). Sunt foarte motivat, iar echipa îmi este alături.”. Rămâne de văzut cum i va afecta perfomanța de astăzi temperatura de 39°C la umbră ce se anunță în timpul etapei.

Pe când evolua în Statele Unite, și Serghei Țvetcov se implica în astfel de finaluri de etapă, însă în acest tur campionul României se pare că are misiunea de a-l proteja pe liderul celor de la Androni-Sidermec, Rodolfo Torres, ciclist ce se află acum pe locul 12 în clasamentul general.

Cursa poate fi urmărită în direct, începând cu ora 19:40, aici. Finalul etapei este estimat în jurul orei 23:15.

Finalul de la Juana Koslay de anul trecut:

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.