Tyler-Farrar bicicleta fan

Turul Down Under tocmai s-a încheiat, însă povestea în care a fost implicat Tyler Farrar în urmă cu câteva zile va rămâne în memoria fanilor pentru ceva timp. Ciclistul de la Dimension Data s-a trezit brusc într-un șanț în timpul celei de-a treia etape a cursei de la antipozi și, în ciuda unor escoriații destul de urâte, acesta nu a suferit nici o accidentare serioasă.

După ce a primit îngrijiri medicale, mașina de asistență a echipei sud-africane a plecat mai departe pentru a fi cât mai aproape de mijlocul acțiunii pe finalul etapei. Însă, după câțiva kilometri, Farrar a realizat că unul dintre deraioare s-a defectat și, cum în apropiere nu era nici o mașină de asistență, americanul aproape că se împăcase cu gândul abandonului, însă un suporter de pe marginea șoselei i-a oferit propria bicicletă. În plus, ciclistul de la Dimension Data a împrumutat și pantofii fanului, întrucât plăcuțele sale nu se potriveau cu pedalele montate pe respectiva bicicletă.

”L-am văzut pe marginea drumului și l-am întrebat dacă are nevoie de o roată. Mi-a răspuns că o roată nu e suficientă”, spune Anthony Tooman, australianul de 42 de ani ce l-a ajutat pe Farrar să ducă cursa până la capăt. ”Eu aveam pedale Shimano, iar el folosea Speedplay, așa că următoarea întrebare a fost `cât porți la pantof?`. El poartă 43, iar pantofii mei erau mărimea 44. Am schimbat repede pantofii, i-am dat puțină apă și a plecat pe bicicletă”.

Tyler Farrar si Anthony Tooman

Chiar dacă regulamentul UCI interzice folosirea altor biciclete decât cele oferite de mașinile de asistență, juriul cursei a făcut o excepție, iar Farrar a putut lua startul și în următoarele etape. Sprinterul celor de la Dimension Data a evitat la limită timpul de control, ajungând la sosire cu o întârziere de peste 13 minute față de câștigătorul etapei.

 

 

 

1 COMMENT

  1. Iată că e bine ca suporterii să-şi poată achiziţiona biciclete şi echipament (foarte) bune la preţuri rezonabile!

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.