Andre Greipel

Greipel deschide sezonul european de șosea cu o victorie în Mallorca

Andre Greipel a fost cel mai bun sprinter din pluton în 2015, iar neamțul pare să continue și în 2016 forma de anul trecut. În prima cursă desfășurată pe teren european, rutierul de la Lotto Soudal i-a învins în Trofeo Felanitx-Ses Salines-Campos-Porreres pe Sam Bennett (Bora-Argon 18) și pe Edvald Boasson Hagen (Dimension Data). Concursul face parte din Challenge Mallorca, competiție compusă din trei curse separate, în fiecare dintre ele echipele având șansa de a trimite rutieri diferiți, în funcție de profilul cursei. Mâine este rândul cățărătorilor în Trofeo Serra de Tramuntana, iar câștigătorul de anul trecut, Alejandro Valverde, este din nou favorit.

Chris Froome începe sezonul în Australia

Cea de-a 17-a ediție a cursei Herald Sun va reprezenta punctul de pornire pentru Chris Froome în sezonul 2016, an în care britanicul vrea a treia victorie în Turul Franței. Rutierul de la Sky va fi susținut în cursa australiană de Sebastian Henao, Ian Boswell, Peter Kennaugh, Ian Stannard și Salvatore Puccio.

Turul Herald Sun debutează pe 3 februarie cu un prolog în Melbourne, urmat de alte 4 etape.

Alberto Gallego, depistat pozitiv cu stanozolol

Spaniolul în vârstă de 25 de ani, transferat în acest sezon de Caja Rural de la echipa Radio Popular, a impresionat anul trecut în Route de Sud, când a pedalat cot la cot cu Quintana și Contador pe munte. Echipa spaniolă a anunțat printr-un comunicat oficial că Gallego a fost depistat pozitiv cu stanozolol, iar contractul său a fost desfăcut imediat după aflarea veștii.

Degenkolb va rata clasicele pe pavate

Campionul en-titre din Milano-San Remo și Paris-Roubaix va avea nevoie de o perioadă de refacere de aproximativ 3 luni, după accidentul îngrozitor în care au fost implicați mai mulți cicliști de la Giant-Alpecin în timpul unui antrenament. Germanul a suferit o fractură a degetului arătător de la mâna stângă, pentru o vreme fiind luată în discuție chiar amputarea acestuia, însă, până la urmă, Degenkolb a fost operat cu succes și va putea reveni pe bicicletă în luna mai.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.