butuc

Cei de la Bikerumour au aflat că Shimano are în dezvoltare un model nou de butuc cu un corp mai rezistent și care ar putea oferi o cuplare mai rapidă. În plus, acesta ar urma să fie mult mai silențios și cu un coeficient de frecare foarte mic, ce ar oferi cicliștilor o viteză mai mare pe coborâri.

shimano freehub

Potrivit patentelor ce au ajuns în presă, cea mai importantă modificare în designul butucilor ar fi introducerea unor inele dințate în locul clasicilor clicheți. DT Swiss și Chris King au implementat deja sisteme asemănătoare, însă ce își doresc cei de la Shimano ar reprezenta un pas în plus în industrie. Concret, dispunerea diferită a inelelor ar duce la dispariția aproape în totalitate a zgomotului produs de butuci, iar roțile ar fi mult mai rapide.

shimano freehub 2

Actualii butuci Shimano folosesc un sistem standard cu clicheți și un inel dințat, clicheţii fiind fixați cu un arc de corpul casetei, iar inelul dinţat este montat pe corpul casetei. Noul butuc, ce s-ar putea denumi Scylence,  va avea două inele dințate și o piesă conică în locul clicheților.

Nu există nici o certitudine că aceste patente se vor concretiza în viitorul apropiat într-un produs ce va ajunge la cicliștii de pretutindeni, așa că tot ce ne rămâne de făcut este să așteptăm.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.