Cancellara Challenge Mallorca

Fabian Cancellara câștigă Trofeo Serra de Tramuntana

După ce în cursa de ieri Gianluca Brambilla s-a impus în urma unei acțiuni solitare pe final, astăzi a venit rândul lui Cancellara să încheie în fața grupului favoriților. Rutierul de la Trek-Segafredo a câștigat a treia cursă din Challenge Mallorca cu un avantaj de 17s în fața lui Michal Kwiatkowski (Sky) și a lui Tiesj Benoot (Lotto Soudal). Este prima victorie pentru elvețian de la Tirreno-Adriatico 2015 încoace, iar acesta pare mai motivat ca niciodată pentru o ultimă reprezentație în clasicele pe pavate.

Mathieu van der Poel, mare favorit în Campionatele Mondiale de Ciclocros

Dacă anul trecut devenea cel mai tânăr campion mondial din cadrul acestei discipline, Mathieu van der Poel este văzut și în cursa de mâine, ce se va desfășura în Zolder, drept principal favorit. Pe hârtie, olandezul de 21 de ani are un singur contracandidat ce i-ar putea pune probleme reale: Wout Van Aert. Ciclistul belgian a câștigat în acest sezon de ciclocros atât BPost Bank Trophy, cât și Cupa Mondială, iar în 2015 a pierdut la limită titlul mondial în fața lui van der Poel.

Roberto Heras reintră în posesia Turului Spaniei 2005 și primește despăgubiri serioase

În 2005, Roberto Heras era depistat pozitiv cu EPO în Turul Spaniei, iar spaniolului îi era anulată cea de-a treia victorie din Vuelta. Timp de 10 ani, fostul ciclist de la Liberty Seguros și avocații săi s-au luptat în instanță, susținând că procedurile prin care i-au fost recoltate mostrele de urină sportivului nu erau în concordanță cu protocolul impus la acea vreme. În 2012, Heras a câștigat procesul ce i-a readus titlul pierdut din Turul Spaniei 2005, iar zilele acestea Agenția Națională Anti-doping spaniolă a pierdut și ea procesul cu fostul ciclist și este obligată să îl despăgubească pe acesta cu aproximativ 1 milion de dolari.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.