Shimano RP9
Shimano RP9

Noua gamă de pantofi pentru șosea de la Shimano, denumită RP (Road Performance), este destinată tuturor cicliștilor amatori ce își doresc o pereche de pantofi cu caracteristici asemănătoare cu cele ale modelelor folosite de profesioniști.

Shimano RP9 calcai

Cap de afiș al acestei game este modelul RP9, o pereche comparabilă cu modelele R321 și R171, utilizate de cicliștii de top ai lumii. RP9 împrumută mai multe caracteristici de la R321, inclusiv talpa interioară și branțurile custom fit ce iau forma tălpii rutierului ce încalță pantofii.

Shimano RP9 talpa

RP9 au o talpă din carbon, despre care cei de la Shimano spun că are o rigiditate de 11 puncte din 12 posibile. Pantofii sunt compatibili cu toate sistemele de pedale ce au plăcuțe cu trei șuruburi de fixare. Călcâiul din cauciuc este generos, dar nu poate fi înlocuit.

Shimano RP9 prim plan

Sistemul de prindere este compus din două curele Velcro și o cataramă reglabilă, fiind asemănător cu cel al modelului R321. Designul este mai minimalist, ceea ce oferă pantofilor mai multă eleganță.

Perechea pe care am testat-o (mărimea 42,5) cântărește 560g. RP9 pot fi achiziționați și în varianta de culoare neagră. Prețul stabilit pentru modelul de top al gamei RP de către Shimano este de aproximativ 1.000lei.

Shimano RP9 varf

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.