Podium Campionatele Mondiale de Ciclocros
Podiumul Campionatelor Mondiale de Ciclocros 2016

Campionatele Mondiale de Ciclocros au fost mai mediatizate ca niciodată în acest an, însă, din păcate, nu datorită spectacolului oferit de cicliști, ci din cauza primului caz de doping mecanic din istorie.

La capătul unui sezon aproape perfect, în care a câștigat Bpost Bank Trofeee, Cupa Mondială și Campionatele Naționale, Wout Van Aert a reușit să își adjudece și cel mai prestigios titlu din ciclocros, după o cursă în care marele său rival, Mathie van der Poel, a clacat.

Atât Van Aert, cât și Van der Poel au încercat să le facă o cursă cât mai grea celorlalți participanți încă din start, însă, pentru că nici unul nu a reușit să îl lase în urmă pe celălalt, cei doi rivali au scăzut ritmul, permițându-le și altor cicliști să li se alăture în lupta pentru tricoul curcubeu. Lars van der Haar a preluat inițiativa în a cincea tură, profitând de incidentul produs între cei doi mari favoriți, în care piciorul lui Mathieu van der Poel a rămas blocat în roata față a lui Van Aert. Aproximativ 20s le-a luat celor doi să se dezmeticească și să urce înapoi pe biciclete.

Van der Poel si Van Aert s-au încurcat reciproc, oferindu-i șansa lui Van der Haar de ajunge în fruntea cursei
Van der Poel si Van Aert s-au încurcat reciproc, oferindu-i șansa lui Van der Haar de a ajunge în fruntea cursei

Kevin Pauwels și Sven Nys, aflat la ultima reprezentație la un Campionat Mondial, au pornit în urmărirea lui Van der Haar, cu Wout Van Aert imediat în spatele lor. Van der Poel s-a precipitat și a continuat să facă greșeli, ieșind astfel din lupta pentru medalii.

Până la urmă, bătălia finală s-a dat între Van der Haar și Van Aert, acesta din urmă dovedind fără nici un echivoc că este cel mai puternic, pe ultima cățărare a cursei, trecând linia de sosire la final cu un avans de 5s față de olandez și 35s în raport cu Kevin Pauwels. Veteranul Nys a ratat podiumul pentru 4s, însă s-a declarat mulțumit de modul în care și-a încheiat cariera, după 18 sezoane petrecute în ciclismul profesionist.

Sven Nys, ultima participare la Campionatele Mondiale de Ciclocros
Sven Nys, ultima participare la Campionatele Mondiale de Ciclocros

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.