Tusnad, la prezentarea echipelor din Turul Valenciei
Tușnad Cycling Team, la prezentarea echipelor din Turul Valenciei

Wout Poels câștigă contratimpul individual din Turul Valenciei

Rutierul de la Sky a reușit o victorie surprinzătoare în contratimpul individual de 16,2km ce a marcat revenirea Turului Valenciei în calendarul competițional. Poels a încheiat etapa cu un timp de 22min34s, cu 15s mai bun decât cel al ocupantului poziției secunde, Luis Leon Sanchez (Astana), și cu 21s față de cel al campionului mondial în această probă, Vasil Kiryienka (Sky).

În cursa spaniolă participă și singura echipă continentală românească, Tușnad Cycling Team, iar, dintre cicliștii săi, cel mai bun în etapă a fost Andrei Nechita (locul 144, +2’44”).

Marcel Kittel obține victoria la prima cursă pentru Etixx-QuickStep

După un sezon 2015 de uitat, Kittel și Cavendish și-au reluat duelul chiar de la prima întâlnire a anului. Cei doi s-au confruntat în prima etapă din Turul Dubaiului, iar învingător a fost din nou sprinterul german, mutat în această iarnă la Etixx-QuickStep de la Giant-Alpecin, Cavendish terminând pe locul secund, cu Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) pe poziția a 3-a. Mâine, Cavendish va avea șansa revanșei, dacă și cei de la Dimension Data îl vor ajuta mai mult decât au reușit astăzi, când britanicul s-a descurcat pe cont propriu în ultimul kilometru.

William Clarke se impune din nou în prologul Turului Herald Sun

Turul Herald Sun a revenit în atenția publicului în acest an datorită prezenței lui Chris Froome în cursa australiană. Câștigătorul Turului Franței și-a început sezonul astăzi, cu un loc 27 în prologul de 2,1km desfășurat pe străzile din Melbourne. La fel ca și în 2015, William Clarke (Drapac) a fost cel mai rapid ciclist pe scurtul traseu, câștigând prologul în fața lui Caleb Ewan (Orica GreenEDGE) pentru 1s.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.