Chris Froome si Peter Kennaugh trec impreuna linia de sosire
Chris Froome si Peter Kennaugh trec impreuna linia de sosire

Sky câștigă în Turul Herald Sun și Turul Dubaiului

Britanicii de la Sky au început să își pună amprenta asupra curselor pe etape din 2016 încă din luna februarie, astăzi reușind să dea trei lideri, în curse desfășurate pe trei continente diferite. În Australia, Chris Froome și Peter Kennaugh au făcut spectacol încă de la prima cățărare mai grea a sezonului, cei doi trecând linia de sosire pe primele două locuri, cu Kennaugh învingător și nou lider în Turul Herald Sun.

În Orientul Mijlociu, Elia Viviani a adus cea de-a doua victorie a zilei pentru Sky, sprinterul italian profitând și de o căzătură în ultimul kilometru ce i-a împedicat pe Kittel și Cavendish să lupte pentru etapă. Sacha Modolo (Lampre-Merida) s-a clasat pe locul 2, iar Giacomo Nizzolo a fost din nou al 3-lea. Viviani preia astfel tricoul albastru în Turul Dubaiului, aflându-se la general la egalitate cu Marcel Kittel (Etixx-QuickStep).

Wout Poels a trecut cu bine de prima etapă cu final în cățărare din Turul Valenciei și își păstrează tricoul galben, după o rundă câștigată de Daniel Martin (Etixx-QuickStep) cu un avans de doar 2s în raport cu grupul lui Poels. Olandezul păstrează un avans de 15s, în clasamentul general, față de Luis Leon Sanchez (Astana). Dintre cicliștii de la Tușnad, cel mai bine clasat în etapă a fost Martin Lestido, care a ocupat locul 76, la 2’01” de Martin.

Bryan Coquard face dubla în Etoile de Bessèges

Sprinterul celor de la Direct Energie a câștigat și cea de-a doua etapă din Etoile de Bessèges, după ce reușise o performanță similară și în prima rundă a cursei ce are loc zilele acestea în Franța. Coquard a fost urmat de Matteo Pelucchi (IAM) și Dimitri Claeys (Wanty-Groupe Gobert). Ciclistul de 23 de ani conduce în clasamentul general cu un avantaj de 13s în fața lui Dimitri Claeys.

Alexandr Kolobnev se alătură echipei Gazprom-RusVelo

Echipa din Rusia, ce va participa anul acesta în Turul Sibiului, l-a cooptat pe Alexandr Kolobnev, fost ciclist la Rabobank, CSC și Katusha. Rutierul rus, ajuns acum la 34 de ani, are în palmares două medalii de argint la Campionatele Mondiale (2007 și 2009), precum și un loc secund în controversata ediție 2010 a clasicei Liège-Bastogne-Liège, când Kolobnev a fost acuzat că i-ar fi cedat victoria lui Alexandre Vinokourov pentru o sumă de bani.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.