Eduard Grosu și Serghei Țvetcov
Eduard Grosu și Serghei Țvetcov

Cea de-a 21-a ediție a cursei G.P. Costa degli Etruschi se va desfășura duminică, pe traseul tradițional între San Vincenzo și Donoratico, pe coasta Mării Tireniene.

La fel ca și în ultimele două sezoane, Eduard Grosu se va afla în echipa celor de la Nippo-Vini Fantini ce va participa în cursa ce deschide sezonul de ciclism din Italia. Alături de Grosu, formația pro-continentală îi va trimite în G.P. Costa degli Etruschi și pe Grega Bole, Pier Paolo De Negri, Iuri Filosi, Riccardo Stacchiotti, Antonio Viola, Genki Yamamoto și Gianfranco Zilioli. La precedentele două participări, ciclistul nostru a încheiat pe locurile 93 în 2014, după ce a fost prezent în evadare și a primit premiul pentru cel mai combativ ciclist, și pe 43 anul trecut.

În schimb, campionul României, Serghei Țvetcov, se va afla la prima apariție în G.P. Costa degli Etruschi și va face parte dintr-o echipă foarte puternică a celor de la Androni-Sidermec, cu Franco Pellizotti, Rodolfo Torres și Francesco Gavazzi în frunte, plus Alessio Taliani, Davide Vigano, Daniele Ratto și Marco Frapporti.

Profilul G.P.Costa degli Etruschi 2016
Profilul G.P.Costa degli Etruschi 2016

Traseul în lungime de 190,6km este unul valonat, însă fără cățărări care să treacă de 250m altitudine, un parcurs favorabil cicliștilor noștri. Câștigătorul din G.P. Costa degli Etruschi s-a decis, în cele mai multe ediții, la sprint, excepție făcând cursa din 2013, când Michele Scarponi a câștigat după o acțiune solitară. Anul trecut, victoria i-a revenit lui Manuel Belletti (Southeast), urmat de Davide Vigano (Team Idea 2010) și Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.