Wout Poels este foarte aproape de vicotira finală în Turul Valenciei 2016
Wout Poels este foarte aproape de victoria finală în Turul Valenciei 2016

Wout Poels își pune la respect adversarii în Turul Valenciei

Olandezul de la Sky a preluat tricoul galben încă din prima etapă și pare că îl va păstra până la finalul Turului Valenciei, după ce în runda a 4-a a arătat din nou că este cel mai puternic. Poels a fost atacat pe Xorret del Catí, cățărarea finală a zilei, de către Fabio Aru și Diego Rosa, însă acesta a rezistat fără probleme și avea chiar să îi lase în urmă pe rutierii de la Astana cu câteva sute de metri înainte de vârful ascensiunii. Astfel, Poels își consolidează prima poziție în clasamentul general, ierarhie în care este urmat de Luis Leon Sanchez (Astana) la 46s și de coechipierul său, Benat Intxausti, la 56s.

Dintre cicliștii de la Tușnad, cel mai bun a fost Martin Lestido, sosit cu o întârziere de 4’18”. Andrei Nechita a fost din nou cel mai bine clasat dintre români, ajungând la final cu un ecart de 6’54” în raport cu câștigătorul etapei.

Marcel Kittel câștigă a 3-a ediție a Turului Dubaiului

Ciclistul transferat de Etixx-QuickStep pare că a renăscut la echipa belgiană, anunțându-și în această săptămână revenirea în lumea bună a sprinterilor cu două succese de etapă și victoria în clasamentul general în Turul Dubaiului. Neamțul nu a avut rival nici în ultima rundă a cursei din Orientul Mijlociu, învingându-i la o distanță considerabilă pe Elia Viviani (Sky) și Mark Cavendish (Dimension Data). Astfel, Kittel îi fură tricoul albastru lui Giacomo Nizzolo chiar în ultima rundă și câștigă o cursă pe etape pentru prima dată din 2013 încoace.

Eduard Vorganov, depistat pozitiv cu meldonium

Vorganov este al doilea rutier al echipei Katusha depistat pozitiv în ultimul an, după ce Luca Paolini a fost prins cu cocaină în Turul Franței 2015. Rusul este acuzat că ar fi folosit meldonium, un medicament produs în Letonia ce a fost introdus pe lista celor de la WADA de curând, în urma unor cercetări ce au arătat că sportivii îl folosesc pentru a-și îmbunătăți performanțele.

Pentru că este al doilea caz de dopaj din ultimele 12 luni în care este implicată, Katusha riscă o suspendare de o lună din toate competițiile, însă decizia finală va fi luată de Comisia de Disciplină a UCI.

Madrazo câștigă din evadare în Etoile de Bessèges

Angel Madrazo aduce o victorie importantă pentru Caja Rural în etapa a 4-a din Etoile de Bessèges, desfășurată între Tavel și Laudun. Spaniolul a fost urmat la 2s de Evaldas Siskevicius (Delko Marseille) și la 4s de Dieter Bouvry (Roubaix Lille). Sylvain Chavanel (Direct Energie) rămâne liderul clasamentului general pentru numai 2s, diferență pe care o are față de Tony Gallopin (Lotto Soudal).

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.