Chris Froome câștigă ultima etapă din Turul Herald Sun și își asigură victoria la general
Chris Froome câștigă ultima etapă din Turul Herald Sun și își asigură victoria la general

Froome, fără adversar în prima cursă a anului

Chris Froome s-a impus fără probleme în ultima etapă a Turului Herald Sun, desfășurată pe un circuit în care rutierii au avut de urcat de trei ori pe cățărarea Arthurs Seat. Dublul câștigător al Turului Franței a atacat pe ultima trecere peste ascensiunea de categoria I, obținând la final un avantaj de 17s în fața lui Damien Howson (Orica GreenEDGE) și 32s în raport cu purtătorul tricoului galben pe șosea, Peter Kennaugh. În clasamentul general final, Froome și Kennaugh termină pe primele două locuri, iar Howson completează podiumul celei de-a 63-a ediții a cursei australiene.

Vandenbergh păcălește echipele sprinterilor în ultima zi din Turul Valenciei

Ultima rundă din Turul Valenciei nu i-a pus nici o problemă liderului Wout Poels, care a încheiat cursa în pluton, asigurându-și cea mai importantă victorie din carieră într-o cursă pe etape. Stijn Vandenbergh (Etixx-QuickStep) a reușit să ducă până la capăt o acțiune solitară și i-a lăsat pe sprinteri să se lupte pentru locul 2. Dintre aceștia, Dylan Groenewegen (Lotto-Jumbo) a fost din nou cel mai rapid, urmat de un alt olandez, Raymond Kreder (Roompot Oranje).

Șase rutieri de la Tușnad au încheiat cursa din Spania, cel mai bine clasat fiind Martin Lestido, ocupant al locului 71 la final. Andrei Nechita a sosit al 27-lea în ultima etapă și termină cursa pe 119 la general.

Bole aduce o victorie importantă celor de la Nippo-Vini Fantini

Slovenul reîntors în acest sezon la Nippo-Vini Fantini de la CCC a reușit să câștige G.P. Costa degli Etruschi, cursa ce deschide sezonul de șosea în Italia. Bole a fost cel mai puternic din grupul fruntaș de 11 cicliști și i-a depășit la sprint pe Francesco Gavazzi (Androni-Sidermec) și Diego Ulissi (Lampre-Merida).

Eduard Grosu a sosit al 28-lea, la 45s de învingător, în timp ce Serghei Țvetcov nu a mai luat startul în cursă.

Jérome Coppel îi fură victoria lui Sylvain Chavanel chiar în ultima etapă din Etoile de Bessèges

Medaliat cu bronz în proba de contratimp individual la Campionatele Mondiale din toamna trecută, Coppel (IAM) și-a respectat statutul de favorit în contratimpul de 12km din ultima etapă a cursei Etoile de Bessèges, obținând victoria de etapă, precum și succesul în clasamentul general. Fostul lider al cursei, Sylvain Chavanel (Direct Energie), a pierdut 30s pe cei 12km, un ecart ce îl scoate de pe podiumul final al cursei.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.