Aaron Gwin și Angel Suarez
Angel Suarez și Aaron Gwin

Producătorul de biciclete YT a anunțat astăzi că va sponsoriza o echipă de downhill ce va participa în premieră la Cupa Mondială în acest an, iar riderii ce au fost cooptați pentru noul sezon sunt Aaron Gwin, triplu câștigător al Cupei Mondiale, și tânărul Angel Suarez. Formația se va numi YT Mob și va fi condusă de 23 Degrees Sports, cu Martin Whiteley ca director.

Vestea vine la numai o săptămână după decesul lui Kelly McGarry, fost rider al echipei YT. Formația germană a ezitat să anunțe mai devreme numele celor care vor concura sub culorile sale în acest an, însă, până la urmă, cei de la YT au decis să rupă tăcerea, anunțând astăzi marea mutare a sezonului: Aaron Gwin.

YT va participa în Cupa Mondială cu Aaron Gwin și Angel Suarez
YT va participa în Cupa Mondială cu Aaron Gwin și Angel Suarez

Americanul de 28 de ani a câștigat în 2015 patru dintre cele opt curse de downhill ce fac parte din Cupa Mondială, reușind astfel și succesul la general. Gwin va face echipă în 2016 cu spaniolul de numai 20 de ani Angel Suarez, un sportiv ce vine din motocross, și care a arătat anul trecut că are un potențial uriaș și în concursurile de downhill, obținând o clasare în top 20 la Lenzerheide, în Cupa Mondială.

”Valul de simpatie pe care l-am simțit în ultimele săptămâni și reacțiile primite de la fani au fost incredibile și, în sfârșit, sunt pregătit să fac anunțul oficial. Voi face o echipă perfectă cu cei de la YT, pentru că împărtășim aceeași pasiune pentru mountain biking. Sunt sigur că vom petrece momente minunate împreună. TUES este perfectă și sunt foarte bucuros că voi pedala pe ea de acum încolo”, a declarat Aaron Gwin.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.