Factor ONE, bicicleta în producția căreia au fost utilizate tehnologii din F1 și aviație
Factor ONE, bicicleta în producția căreia au fost utilizate tehnologii din F1 și aviație

ONE Pro Cycling va fi prima echipă pro-continentală din Regatul Unit ce va participa în Turul Sibiului, formația lui Matt Prior confirmând încă din toamnă prezența la ediția 2016 a celei mai importante curse de ciclism din România.

Pentru primul sezon petrecut în al doilea eșalon valoric din ciclismul de șosea, cei de la ONE și-au ales un furnizor de biciclete la nivelul echipelor de World Tour, mai exact producătorul britanic Factor Bikes, ce a căpătat în ultimii ani o aură de brand de lux. Acesta este cunoscut pentru superbicicletele produse până acum în colaborare cu unele dintre cele mai prestigioase companii auto, modele destinate numai unei categorii restrânse de cicliști.

Factor-One headset

Echipa ce își dorește să calce pe urmele celor de la Sky are în acest sezon la dispoziție trei modele de biciclete, însă, cel mai probabil, cea mai utilizată pe traseele plate va fi Factor One, considerată ca fiind cea mai aerodinamică bicicletă din lume.

Factor-One angrenaj

Factor-One caseta

Bicicleta este echipată cu un groupset Shimano Dura-Ace Di2, cu frâna de pe spate ascunsă din calea vântului sub bottom bracket. Echipa britanică folosește un set de roți Black Inc, cu jante de 80mm și cauciucuri handmade de la Hutchinson, ce au o lățime de 24mm. Factor One are o greutate de 7,4kg și un preț de aproximativ 10.000$.

Factor-One roata spate

Sprinterul Matthew Goss este cel mai cunoscut dintre rutierii de la ONE, australianul fiind fost câștigător de Milano – San Remo și vicecampion mondial pe șosea. Australianul ar putea veni în acest an și în Turul Sibiului, unde ar putea să se bată pentru victorie în prima și ultima etapă, precum și în prolog.

1 COMMENT

  1. […] Așadar, evoluția cursei sibiene continuă trendul din anii trecuți și se apropie din ce în ce mai mult de nivelul la care vom putea urmări la treabă și câteva echipe din World Tour pe șoselele patriei. Însă, până atunci, anul acesta ne vom bucura de revenirea în cursă a foștilor câștigători, Davide Rebellin și Mauro Finetto, cel din urmă venind la Sibiu în culorile celor de la Unieuro Wilier, după despărțirea de Southeast. De asemenea, ONE Pro Cycling, echipa britanică ce vrea să intre în World Tour din 2017, va veni în România pentru prima dată, posibil și cu Matthew Goss, fost câștigător de Milano – San Remo, în componență, dar și cu mult lăudatele biciclete Factor One. […]

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.