Edvald Boasson Hagen, noul lider în Turul Qatarului
Edvald Boasson Hagen, noul lider în Turul Qatarului

Boasson Hagen câștigă categoric contratimpul individual din Turul Qatarului

Campionul Norvegiei în proba de contratimp a obținut o victorie precum în vremurile bune în etapa a 3-a din cursa desfășurată zilele acestea în Qatar. Boasson Hagen (Dimension Data) i-a învins categoric pe Jos Van Emden (LottoNl-Jumbo), sosit cu un timp mai slab cu 25s, și pe Manuel Quinziato (BMC), al treilea timp în etapă. Fostul purtător al tricoului de lider, Mark Cavendish, a obținut o performanță peste așteptări, locul 7, însă aceasta nu i-a fost suficientă pentru a-și păstra primul loc în clasamentul general. Boasson Hagen are acum un avantaj de 26s în fața coechipierului său și este foarte aproape de a câștiga cursa.

Mauro Finetto alege să concureze pentru o echipă continentală în 2016

Câștigătorul Turului Sibiului 2015, Mauro Finetto, va evolua pentru echipa continentală Unieuro Wilier Trevigiani și va avea șansa de a-și apăra titlul obținut sezonul trecut în cursa sibiană. ”Puteam să aleg și alte variante, dar am ales această echipă din mai multe motive. La Unieuro Wilier Trevigiani voi fi din nou în familia în care am învățat să fiu ciclist. Îi las în urmă pe cei care m-au tratat urât. Am avut încredere în fosta mea echipă (Southeast), dar m-am înșelat”, a declarat Finetto. Italianul va debuta pentru noua formație duminică, în Trofeo Laigueglia.

Marcel Kittel nu va participa în Milano – San Remo, dar vizează Turul Italiei

După un debut de sezon ce ne-a adus aminte de acel Kittel de dinaintea anului 2015, sprinterul de la Etixx-QuickStep a ales să nu-și testeze forțele cu Cavendish și Kristoff în Milano – San Remo, considerând că prima clasică importantă a sezonului este prea dificilă pentru el. În schimb, Kittel va lua startul în Giro, cursă în care a mai participat și în 2014, când a obținut două succese de etapă. Până la Turul Italiei, neamțul va mai fi prezent în Volta ao Algarve și Paris-Nice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.