Alberto Contador vrea să câștige Turul Franței în 2016
Alberto Contador vrea să câștige Turul Franței în 2016

Contador începe sezonul 2016 în Portugalia, acolo unde va participa în Volta ao Algarve, însă marele obiectiv pe care îl are ciclistul spaniol în acest an este Turul Franței.

”Am avut o perioadă de pregătire foarte bună pentru că iarna a fost blândă în Europa, un lucru ce m-a ajutat să continui antrenamentele pe șosea. În plus, am încercat să îmi aranjez programul și angajamentele ce nu țin de sport într-un mod care să îmi permită să mă antrenez cât mai mult. Am participat în două stagii de pregătire foarte bune alături de echipă, unul în decembrie, în Gran Canaria, și unul în ianuarie, în Tenerife”, a declarat Alberto Contador într-un comunicat de presă al echipei Tinkoff.

Aflat la ultimul sezon în plutonul profesionist, câștigătorul Turului Italiei din 2015 spune că este nerăbdător să ia startul din nou într-o cursă oficială: ”Aproape toată lumea are deja o cursă în picioare și abia aștept să revin într-o cursă pentru că îmi place să concurez. Turul Algarve este o piesă importantă în programul de pregătire pentru Turul Franței, atingerea unei forme maxime în Le Tour fiind cea ce îmi doresc cel mai mult. Cursa din Portugalia îmi trezește tot timpul amintiri plăcute și consider că este o competiție perfectă pentru a-mi testa forțele”.

Volta ao Algarve începe miercuri, 17 februarie, iar la start vor fi 12 echipe de World Tour. Printre numele mari ce vor mai participa în această cursă se numără Fabio Aru, Rigoberto Uran, Thibaut Pinot, Michal Kwiatkowski și Marcel Kittel.

Programul lui Alberto Contador până la Turul Franței:

17.02 Volta ao Algarve
06.03 Paris – Nice
21.03 Turul Cataluniei
04.04 Turul Țării Bascilor
05.06 Criterium du Dauphiné

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.