Arc, bicicleta din oțel inoxidabil
Arc, bicicleta din oțel inoxidabil

Tehnologia imprimării 3D a devenit deja o practică curentă în multe dintre ramurile industriei, noile tehnici de printare permițând producția unor obiecte din ce în ce mai mari și mai complexe, cum ar fi și cadrele de biciclete.

Arc Bicycle este un exemplu. Bicicleta a fost produsă de cinci studenți ai Delft University of Technology din Olanda, care și-au propus să creeze un ”concept dovadă”, care să demonstreze că o nouă metodă de printare 3D este capabilă să producă obiecte de mărime medie care să fie și funcționale, iar grupul de studenți a reușit să își atingă țelul.

Arc, bicicleta concept

Arc are un cadru din oțel inoxidabil printat 3D, care este de fapt o structură de tip pânză de păianjen ce arată organic și futurist. Echipa ce a lucrat la acest proiect spune că acesta cântărește mai puțin de 20kg, o greutate acceptabilă pentru o țară fără munți. Studenții au montat și componentele necesare pentru ca bicicleta să poată fi utilizată pe străzile din Amsterdam, Arc supraviețuind primei experiențe pe drumurile pavate din capitala Olandei.

bicicleta printata 3d - cadru

”Nu știam cum se va comporta materialul, așa că am ales să îl facem foarte puternic și să sacrificăm puțin greutatea. Cadrul nostru demonstrează că un cadru de bicicletă poate fi produs prin această metodă”, a spus unul dintre cei implicați în designul cadrului.

”Am testat bicicleta și putem spune că aceasta s-a descurcat foarte bine. A fost o plimbare lină. Ampatamentul și centrul de greutate situat mai jos te ajută să abordezi virajele cu o viteză mai mare. Am ales o configurație cu o singură viteză pentru că a fost cea mai elegantă soluție pentru această bicicletă concept”.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.