Contador Valverde

Contador vrea să își creeze propria echipă, cu care să concureze încă un sezon

Deși a declarat încă de anul trecut că 2016 va fi ultimul său sezon în plutonul profesionist, Alberto Contador a admis, în cadrul prezentării echipelor sale de tineret, că ia în considerare și opțiunea de a-și continua cariera pentru încă un an, cu condiția de a reuși să creeze o echipă care să participe în Turul Franței.

”Sunt două situații ce m-ar putea determina să îmi amân retragerea: una ar fi aceea în care aș păți ceva în Turul Franței ce m-ar împiedica să lupt pentru victorie, iar cea de-a doua ar fi cea în care am reuși să punem pe picioare o echipă profesionistă”, a declarat spaniolul la lansarea echipelor sale de cadeți și juniori.

Jungels aduce a 9-a victorie pentru Etixx-QuickStep 

Cei de la Etixx-QuickStep au început de an excepțional, Bob Jungels reușind să aducă astăzi cel de-al 9-lea succes al sezonului echipei belgiene, după o acțiune solitară în ultimii kilometri ai primei etape din Turul Omanului. Luxemburghezul adus în iarnă de la Trek a rezistat pe ultima cățărare a zilei într-un grup de 16 cicliști și a mutat decisiv cu 2km înainte de final, Serge Pauwels (Dimension Data) și Romain Bardet (Ag2R), principalii săi urmăritori, nereușind să îl ajungă. Jungels are un avantaj de 10s în clasamentul general față de Pauwels și 14s față de Bardet.

Alejandro Valverde vizează a 4-a victorie în Turul Andaluziei

După ce anul trecut nu a luat startul în Ruta del Sol, Alejandro Valverde, câștigătorul edițiilor 2012, 2013 și 2014, revine în cursa din sudul Spaniei pentru a obține a 4-a victorie. Profilul competiției este ideal pentru liderul celor de la Movistar, toate cele cinci etape având un traseu valonat, inclusiv contratimpul individual din runda a 4-a. Alături de Valverde, Movistar îi va trimite în Turul Andaluziei pe Daniel Moreno, Imanol Erviti, Ruben Fernandez, Juan Jose Lobato, Javier Moreno și Rory Sutherland.

Cursa începe mâine, cu o etapă în lungime de 165km, între Almonaster la Real și Sevilla.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.