Luis Leon Sanchez câștigă etapa a 2-a din Turul Algarve
Luis Leon Sanchez câștigă etapa a 2-a din Turul Algarve

Luis Leon Sanchez câștigă etapa, Contador pierde timp

Etapa a doua din Turul Algarve a reprezentat și primul test pentru cicliștii cu pretenții la clasamentul general, runda încheindu-se pe cățărarea de categoria I Alto da Fóia. Luis Leon Sanchez (Astana) a confirmat forma bună arătată în Turul Valenciei și l-a învins cu o secundă pe Geraint Thomas (Sky), câștigătorul Turului Algarve de anul trecut. Spaniolul devine astfel liderul cursei portugheze, cu un avantaj de 5s față de Thomas și 9s în raport cu Primož Roglič (Lotto – Jumbo).

Aflat la primul contact cu o cursă oficială în 2016, Alberto Contador (Tinkoff) nu a făcut față pe ascensiunea finală și a fost distanțat, terminând etapa pe locul 21, la 24s de învingător. Fabio Aru (Astana) a pierdut și el timp astăzi, însă doar 15s.

Bouhanni se impune în etapa a 2-a din Turul Andaluziei

Chiar dacă se anunța o etapă pentru atacanți, cățărarea de categoria a 3-a plasată cu aproximativ 25km înainte de finalul etapei a doua din Turul Andaluziei nu s-a dovedit a fi atât de dificilă, mai mulți sprinteri reușind să o depășească cu plutonul. După câteva oportunități ratate în Challenge Mallorca și Turul Valenciei, Nacer Bouhanni a reușit în sfârșit să câștige la sprint, rutierul celor de la Cofidis învingându-i pe Fabio Felline (Trek-Segafredo) și Ben Swift (Sky). Francezul preia tricoul roșu de la Daniele Bennati (Tinkoff), dar, mai mult ca sigur, îl va preda la sfârșitul etapei de mâine.

Kristoff ajunge la a 4-a victorie în 2016

Alexander Kristoff (Katusha) îi ajunge pe Marcel Kittel (Etixx-QuickStep) și Adrien Petit (Direct Energie) în clasamentul celor mai prolifici rutieri din 2016, norvegianul reușind astăzi al 4-lea succes de etapă în 8 zile de competiție. După cele trei victorii din Turul Qatarului, Kristoff a fost cel mai rapid și în runda a 3-a din Turul Omanului, depășindu-i la sprint pe Moreno Hofland (Lotto – Jumbo) și Roy Jans (Wanty – Groupe Gobert). Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) rămâne pe primul loc în clasamentul general.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.