Serghei Tvetcov va participa în acest weekend în Turul Haut Var
Serghei Tvetcov va participa în acest weekend în Turul Haut Var

Țvetcov va lua startul mâine în Tour du Haut Var

Într-o săptămână plină de curse de ciclism, Tour du Haut Var și-a făcut loc și el în calendarul UCI, cursa compusă din două etape având mâine startul celei de-a 48-a ediții. Campionul României, Serghei Țvetcov, face parte din echipa de șapte pe care Androni-Sidermec se va baza în această competiție. Formația lui Gianni Savio îi va mai aduce la start pe Franco Pellizotti, Francesco Gavazzi, Davide Vigano, Daniele Ratto, Marco Frapporti și Giorgio Cecchinel.

Ambele etape din Tour du Haut Var sunt valonate, propice fie unei evadări, fie unor atacuri pe final din partea unor puncheuri. Arthur Vichot, Carlos Betancur și Ben Gastauer sunt câștigătorii ultimelor trei ediții.

Cancellara câștigă contratimpul din Turul Algarve, iar Tony Martin devine noul lider al cursei

Fabian Cancellara a reușit un contratimp individual ca în vremurile bune în etapa a 3-a din Turul Algarve, obținând pe cei 18km un timp mai bun cu 5s decât Tony Martin (Etixx-QuickStep) și cu 28s față de Geraint Thomas (Sky). Profitând și de nefericitul eveniment ce l-a forțat pe Luis Leon Sanchez (Astana), liderul cursei înaintea etapei, să abandoneze, Tony Martin preia șefia clasamentului general, având un avantaj fragil de 3s în raport cu Thomas și 20s față de Ion Izagirre (Movistar).

Alberto Contador (Tinkoff) a pierdut peste 1 minut și se află acum pe locul 10 în clasamentul general, la 1’07” de Martin.

Nibali se impune pe Muntele Verde, în Turul Omanului

Campionul Italiei a demonstrat că se află într-o formă mult mai bună înaintea sezonului de clasice decât anul trecut și a câștigat etapa regină din Turul Omanului. Nibali a fost urmat pe Muntele Verde de Romain Bardet (AG2R), la 9s, și de colegul său, Jakob Fuglsang, la 12s. Liderul Astanei preia astfel tricoul de lider și are șanse mari de a-și trece în cont prima victorie într-o cursă pe etape, de la Turul Franței 2014 încoace.

Încă o victorie pentru Tinkoff în Turul Andaluziei

Tinkoff ajunge la al doilea succes de etapă în Ruta del Sol 2016, după ce Oscar Gatto i-a învins la Padul pe Ben Swift (Sky) și Raymond Kreder (Roompot). Chiar dacă a ratat încă o ocazie de a câștiga o etapă, Swift ajunge pe primul loc în clasamentul general datorită clasărilor mai bune în cele trei etape desfășurate până acum. Mâine se vor face primele diferențe între cicliști, fiindcă în runda a 4-a este programat un contratimp individual în lungime de 21km.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.