Podiumul final din Turul Andaluziei 2016
Podiumul final din Turul Andaluziei 2016

Valverde câștigă într-o manieră impresionantă Turul Andaluziei

Deși pornea înaintea ultimei etape din Turul Andaluziei cu un deficit de 22s, Alejandro Valverde (Movistar) a reușit să îl deposedeze pe Tejay Van Garderen (BMC) de tricoul roșu pe ultima cățărare a cursei. Spaniolul a atacat pe Penas Blancas cu 7km înainte de linia de sosire și nu a mai putut fi ajuns până la final de un grup format din Van Garderen, Bauke Mollema (Trek-Segafredo) și Rafal Majka (Tinkoff). Valverde a încheiat etapa cu un avantaj de 48s față de american și ajunge astfel la al 4-lea succes din carieră în Ruta del Sol.

Contador se impune pe Alto do Malhão, însă Geraint Thomas obține victoria finală în Turul Algarve

După patru etape nu foarte reușite, Alberto Contador (Tinkoff) și-a luat revanșa în ultima rundă din Turul Algarve și a câștigat finalul de pe cățărare Alto do Malhão. Fostul lider al cursei, Tony Martin (Etixx-QucikStep) nu a rezistat ritmului intens din ultimii kilometri și a pierdut minute bune până la sosire, oferându-i astfel șansa lui Geraint Thomas (Sky) să își apere titlul obținut anul trecut în cursa portugheză. Ion Izagirre (Movistar) încheie Turul Algarve pe a doua poziție în clasamentul general, în timp ce Contador a urcat până pe locul trei.

Nibali reușește primul succes într-o cursă pe etape după aproape 2 ani

Ultima etapă din Turul Omanului, câștigată la sprint de Alexander Kristoff (Katusha), a reprezentat o formalitate pentru liderul cursei, Vincenzo Nibali (Astana). Traseul nu a permis principalului său urmăritor, Romain Bardet (AG2R), să mai recupereze ecartul de 15s ce îi despărțea în clasamentul general, iar italianul obține prima victorie într-o cursă pe etape, de la Turul Franței 2014 încoace. Coechipierul său, Jakob Fuglsang, a completat podiumul final.

Vichot câștigă Tour du Haut Var, Țvetcov abandonează

A patra cursă ce s-a desfășurat în această săptămână în Europa este Tour du Haut Var, aceasta fiind și cea mai scurtă dintre ele, compusă din doar două etape. Arthur Vichot (FDJ) s-a impus în cea de-a doua etapă și, datorită clasării pe locul 2 în runda inaugurală, a câștigat generalul, chiar dacă a încheiat Tour du Haut Var în același timp cu alți nouă rutieri.

Serghei Țvetcov (Androni-Sidermec) a participat și el în cursa franceză, însă campionul României a abandonat în etapa a doua.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.