Serghei Țvetcov participă în aceste zile în Tour de La Provence
Serghei Țvetcov participă în aceste zile în Tour de La Provence

Țvetcov ia parte la ediția inaugurală a Tour de La Provence

Compusă din trei etape, prima ediție a cursei franceze Tour de La Provence a avut startul astăzi, în Aubagne. Thomas Voeckler (Direct Energie) a obținut prima victorie după o pauză de doi ani și jumătate, într-o rundă plină de dealuri, pe care Serghei Țvetcov (Androni-Sidermec) a încheiat-o pe poziția a 70-a, la 8min49s de Voeckler. Și următoarele etape au un profil valonat, iar ciclistul francez va avea o misiune dificilă în a-și apăra poziția de lider în fața lui Petr Vakoc (Etixx-QuickStep), aflat la doar 7s în clasamentul general.

Velon a încheiat un parteneriat istoric cu Infront Sports & Media

Velon a anunțat astăzi că a ajuns la o înțelegere, valabilă în următorii 10 ani, cu Infront Sports & Media ce ar putea revoluționa transmisiunile în direct din cursele de ciclism. Astfel, iubitorii ciclismului ar putea urmări în curând la televizor transmisiuni în care să fie incluse date telemetrice și imagini furnizate de camerele montate pe bicicletele cicliștilor. În plus, Velon intenționează să creeze o platformă cu conținut din curse, pentru ca fanii ciclismului din toată lumea să aibă acces mai ușor la informații. Conform lui Graham Bartlett, CEO al Velon, această platformă ar aduce venituri în plus celor 11 echipe de World Tour care fac parte din acest grup, într-un sport în care banii obținuți din drepturile de televizare ajung doar la organizatorii curselor.

Clasicele din Ardeni vor avea un traseu și mai dificil în acest an

Liège-Bastogne-Liège, cea mai importantă dintre cele trei clasice ardeneze, va avea un final mai dur în acest sezon, organizatorii introducând pe traseu cățărarea Cote de la Rue Naniot între Cote de Saint-Nicolas și finalul în urcare nerepertoriată al cursei.

Câteva modificări a suferit și traseul din Flèche Wallonne, startul clasicei fiind mutat din Waremme în Marche-en-Femenne. De asemenea, un nou deal își face apariția pe circuitul final din Huy. Este vorba despre Cote de Solieres, o ascensiune de 4,3km ce va fi parcursă de cicliști între Cote de Bohissau și finalul de pe legendara Mur de Huy.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.