Turul Sibiului 2015

Turul Sibiului vine în 2016 cu câteva noutăți legate atât de traseu, cât și de participare. A șasea ediție a celei mai importante curse de ciclism din România va aduce la start un număr record de echipe pro-continentale, mai precis șase formații: Androni – Sidermec, Gazprom – RusVelo, Nippo – Vini Fantini, ONE Pro Cycling, CCC Sprandi Polkowice și Southeast – Venezuela.

Așadar, evoluția cursei sibiene continuă trendul din anii trecuți și se apropie din ce în ce mai mult de nivelul la care vom putea urmări la treabă și câteva echipe din World Tour pe șoselele patriei. Însă, până atunci, anul acesta ne vom bucura de revenirea în cursă a foștilor câștigători, Davide Rebellin și Mauro Finetto, cel din urmă venind la Sibiu în culorile celor de la Unieuro Wilier, după despărțirea de Southeast. De asemenea, ONE Pro Cycling, echipa britanică ce vrea să intre în World Tour din 2017, va veni în România pentru prima dată, posibil și cu Matthew Goss, fost câștigător de Milano – San Remo, în componență, dar și cu mult lăudatele biciclete Factor One.

Cei mai importanți cicliști români ai momentului, Serghei Țvetcov și Eduard Grosu, se vor afla și ei la startul ediției 2016 a Turului Sibiului, la fel ca și cicliștii de la Tușnad și cei de la Naționala României. Pe lângă cele șase formații pro-continentale și cele două echipe românești, în competiția ce începe pe 6 iulie vor mai participa Christina Jewelry Pro Cycling, noua formație a lui Stefan Schumacher, Cycling Academy Team, D’Amico Bottecchia, Dukla Banská Bystrica, Parkhotel Valkenburg, Stradalli – Bike Aid, Ringeriks-Kraft, Soigneur – Copenhagen și Unieuro Wilier.

În ceea ce privește traseul, și în acest an Turul Sibiului va debuta cu tradiționalul prolog din centrul orașului, urmat de o etapă în lungime de 188km, ce va fi practic o buclă cu trecere prin Agnita, Cisnădie și un final tot în Sibiu.

TCS 2016 etapa 1

A doua etapă va zgudui serios clasamentul general, pe traseul acesteia fiind repertoriate patru cățărări de categoria I, la care se adaugă cei 231km de parcurs. Învingătorul rundei se va decide pe Păltiniș.

TCS 2016 etapa 2

Cea mai importantă noutate vine în etapa a 3-a, când cicliștii vor avea de înfruntat necruțătorul Transfăgărășan pe cont propriu, căci organizatorii au introdus, în premieră, un contratimp individual pe cea mai faimoasă ascensiune din România. Rutierii vor avea de parcurs doar ultimii 7,5km ai cățărării.

TCS 2016 etapa 3

Ultima etapă ar putea fi din nou terenul sprinterilor, Oscar Gatto, actual ciclist la Tinkoff, fiind cel care l-a învins pe Eduard Grosu în 2015 la sfârșitul unei runde cu un traseu identic.

TCS 2016 etapa 4

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.