Eduard Grosu a testat în această săptămână noul model de bicicletă De Rosa
Eduard Grosu a testat în această săptămână noul model de bicicletă De Rosa

Eduard Grosu participă în primele curse pe pavate ale anului

Rutierul de la Nippo-Vini Fantini va rula sâmbătă, 27 februarie, cot la cot cu Peter Sagan, Tom Boonen și Alexander Kristoff în Omloop Het Nieuwsblad, semi-clasica ce deschide sezonul de pavate. Eduard Grosu a avut un început de sezon bun în Turul San Luis, iar apoi a contribuit la succesul lui Grega Bole din G.P. Costa degli Etruschi. După Omloop Het Nieuwsblad, ciclistul nostru va lua startul, duminică, și în Kuurne-Brussels-Kuurne, o altă semi-clasică ce se dispută în Belgia, însă una cu mai puține pavate și care se decide în general printr-un sprint masiv.

Echipa Nippo Vini Fantini pentru Omloop Het Nieuwblad și Kuurne-Brussels-Kuurne

Serghei Țvetcov ia startul în GP Lugano

Serghei Țvetcov nu va sta nici el degeaba în acest weekend, acesta fiind anunțat în echipa Androni-Sidermec pentru cursa elvețiană GP Lugano, ce se va desfășura duminică, 28 februarie. Țvetcov nu a avut un start de sezon ideal, dublul campion al României având probleme de sănătate în ultimele săptămâni ce l-au forțat să abandoneze atât în Tour de Haut Var, cât și în Tour de La Provence. Echipa pro-continentală italiană va mai miza în GP Lugano pe Franco Pellizotti, Francesco Gavazzi, Marco Frapporti, Daniele Ratto, Mirko Selvaggi, Alession Taliani și Davide Vigano.

Serghei Tvetcov

SCOTT-Geiger continuă aventura din Cipru

În aceste zile, echipa SCOTT-Geiger participă în Cipru în cursa Afxentia Stage Race, competiție ce a atras la start nume importante din mountain biking, precum Florian Vogel, Marco Fontana, Jaroslav Kulhavy sau Manuel Fumic. De altfel, contratimpul de 3,9km din prima etapă a fost adjudecat de Vogel, Lucian Logigan încheind pe 68, iar Tudor Oprea pe 72. În cea de-a doua rundă s-a impus Fabian Giger, cicliștii noștri clasându-se pe locurile 59 (Oprea) și 60 (Logigan).

În cursă se mai află și juniorul Roberto Burța, cooptat în această iarnă de SCOTT-Geiger, precum și Mocanu Eugen (HPM) la amatori. Burța a avut o evoluție bună în ambele etape, obținând un loc 7 în contratimp și un loc 6 în a doua rundă, în timp ce Mocanu este al doilea în clasamentul general la categoria Masters1.

SCOTT Geiger

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.