Greg Van Avermaet câștigă Omloop Het Nieuwsblad în fața lui Sagan și Benoot
Greg Van Avermaet câștigă Omloop Het Nieuwsblad în fața lui Sagan și Benoot

Omloop Het Nieuwsblad a deschis astăzi sezonul clasicelor pe pavate, iar spectacolul nu a lipsit din cursa belgiană, în ciuda faptului că suntem abia la sfârșitul lunii februarie.

După cum era de așteptat, grupul câștigător s-a desprins de restul plutonului pe Taaienberg, cu aproape 60km înainte de final, Luke Rowe (Sky) fiind cel care a inițiat acțiunea, urmat imediat de tânărul Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Greg Van Avermaet (BMC) și Peter Sagan (Tinkoff). Cei patru i-au prins repede pe evadații plecați în față încă de dimineață, iar dintre aceștia doar Alexis Gougeard (AG2R) a reușit să reziste alături de cei care aveau să își dispute victoria la final, francezul de 22 de ani făcând o cursă formidabilă.

Cum Etixx-QuickStep, LottoNl-Jumbo și Katusha au ratat evadarea, acestea au trecut la trenă în pluton, însă în ciuda eforturilor susținute, în special a celor de la Etixx, Sagan și compania nu au mai putut fi ajunși. Greg Van Avermaet a fost cel care a lansat sprintul final, cu Peter Sagan și Tiesj Benoot imediat în roata sa, însă ambii au fost incapabili de a-l depăși pe rutierul de la BMC. Luke Rowe a terminat pe locul 4, iar eroul zilei, Alexis Gougeard, pe poziția a 5-a.

Eduard Grosu s-a aflat și el în cursă pentru Nippo-Vini Fantini, ciclistul nostru trecând linia de sosire al 106-lea, al doilea cel mai bine clasat ciclist al echipei italiene.

Rezumatul cursei:

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.