Serghei Tvetcov

Serghei Țvetcov animă cursa în GP Lugano

Campionul României a fost astăzi în prim-planul cursei elvețiene GP Lugano, după ce a plecat în evadare alături de rusul Artem Nych de la Gazprom-RusVelo. Competiția a fost decimată de vremea foarte rece și ploioasă, doar 45 de cicliști reușind să ajungă la final. Dintre aceștia, Sonny Colbrelli (Bardiani CSF) s-a dovedit a fi cel mai rapid în sprintul final, învingându-i pe rutierii de la Lampre-Merida Diego Ulissi și Roberto Ferrari. Serghei Țvetcov a încheiat cursa pe locul 35, dar s-a ales cu premiul acordat celui mai bun cățărător.

Stuyven câștigă în Belgia, Grosu abandonează

Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) a stricat calculele sprinterilor în Kuurne-Brussels-Kuurne, după un efort solitar în ultimii 17km ai cursei. Belgianul a demonstrat că poate fi un om de încredere pentru Fabian Cancellara în Turul Flandrei și Paris-Roubaix, dar și că poate fi urmașul acestuia după retragerea elvețianului de la finalul acestui an.

Din păcate, Eduard Grosu a avut din nou probleme și a fost nevoit să abandoneze după ce a fost implicat într-o căzătură: “Ieri în momentul x al cursei, astăzi am căzut înainte de Kruisberg și m-am lovit tare la fesa stângă și spate…”, a declarat ciclistul nostru pentru pagina de facebook Eduard Grosu Fans. 

Două victorii în două zile pentru Petr Vakoc

După ce a câștigat ieri clasica Sud Ardèche, Petr Vakoc (Etixx-QuickStep) s-a impus astăzi și în Royal Bernard Drôme Classic, de data aceasta în fața lui Jan Bakelants (AG2R) și Arthur Vichot (FDJ). Campionul Cehiei a adus astfel cea de-a 15-a victorie din 2016 echipei sale, care conduce detașat în clasamentul celor mai bune formații din acest sezon, pe locul doi aflându-se la egalitate Direct Energie, Sky și Astana.

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.