Tudor Oprea și Lucian Logigan (foto: Diana Tănasă)

Tudor Oprea, Lucian Logigan și Roberto Burța au participat săptămâna trecută în Cyprus Sunshine Cup (Afxentia), o cursă de cross-country alcătuită din patru etape în care au luat startul cam cele mai mari nume din mountain bikingul mondial, cu excepția lui Julien Absalon și Nino Schurter.

Contratimpul individual din prima rundă a fost câștigat de Florian Vogel (Focus), urmat de Grant Ferguson (CST) și Marcel Guerrini (Focus). Venit după un sezon greu de ciclocros, tânărul Mathieu Van Der Poel (BKCP) s-a impus în a doua etapă, olandezul facând trecerea către mountain biking în acest an pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Rio.

Au urmat victoriile lui Luca Braidot de la Naționala Italiei și Marco Fontana (Cannondale) în ultimele două etape, însă cel care s-a bucurat de succesul în clasamentul general a fost Fabian Giger (Kross), încadrat pe podiumul final de Maxime Marotte (BH) și Fontana.

Roberto Burta
Roberto Burța în cursa juniorilor
Lucian Logigan
Lucian Logigan

Tudor Oprea a încheiat cursa pe locul 48 la general, iar Lucian Logigan pe 54, rezultate onorabile, ținând cont de faptul că la start s-au aflat peste 100 de rideri. Juniorul Roberto Burța a avut și el o evoluție bună, terminând Cyprus Sunshine Cup pe locul 6 la general, în categoria sa.

Tudor Oprea
Tudor Oprea, în tricoul de campion național

Foto: Diana Tănasă

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.