Shimano Metrea

Shimano a lansat astăzi groupsetul Metrea ce se adresează bicicletelor de oraș. Noul grup vine cu frâne pe disc și posibilitatea de a alege între diferite configurații ale transmisiei.

Metrea

”Noua categorie Urban Sports ar putea fi zona cea mai atractivă în ceea ce privește dezvoltarea de noi produse, de la începuturile mountain bikingului încoace”, spun cei de la Shimano. ”Cu mult înainte ca piața mountain bikingului să explodeze, existau nonconformiștii care își modificau bicicletele în cele mai stranii moduri posibile în căutarea unor aventuri noi. În ultimii ani, ciclismul urban a trecut prin același proces”.

Așadar, Metrea este răspunsul companiei japoneze la această ”mutilare” a bicicletelor, iar noul groupset și-a propus să ocupe breșa existentă între componentele pentru șosea și cele mai confortabile destinate bicicletelor urbane. Piesele au fost concepute pentru a oferi o funcționalitate simplă și un aspect minimalist, dar elegant în același timp.

 

angrenaj doua foi

Angrenajul este disponibil în două variante: cu o singură foaie de 42d sau cu două foi, 46-32d. Ambele variante au integrate protecții pentru lanț, astfel că nu va trebui să îți faci griji că te vei murdări pe pantaloni de ulei.

schimbator

Groupsetul are 11 viteze, iar varianta cu două foi vine și cu un deraior pentru ele, în timp ce deraiorul spate este compatibil cu casetele de pinioane 105 CS-5800. De asemenea, există mai multe opțiuni și în ceea ce privește manetele și schimbătoarele.

maneta

Mai interesantă este însă noua configurație H-Type a ghidonului, ce folosește manete Dual Control asemănătoare cu cele de la bicicletele de contratimp.

frane disc

Metrea vine cu frâne hidraulice pe disc și un set nou de roți, ce au la bază tehnologii utilizate și în producția celorlalte groupseturi de top de la Shimano.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.