Tusnad
Tușnad Cycling Team 2016

După stagiul de pregătire din Calpe, Spania, și participarea în Turul Comunității Valenciene, Tușnad Cycling Team se pregătește pentru încă două săptămâni pline, de această dată în Croația.

Eduard Novak, Sebestyen Szabolcs, Daniel Crista, Andrei Nechita, Vlad Dobre și Norbert Szabo vor participa zilele următoare în cursele Umag Trophy (2 martie), Porec Trophy (4 martie) și Istrian Spring Trophy (10-13 martie), iar în zilele dintre competiții se vor antrena pe frumoasele trasee din Peninsula Istria.

Trofeul Umag ajunge la 4-a ediție în acest an, cursa de o zi ce îi poartă pe cicliști pe coasta Mării Adriatice fiind câștigată în 2015 de Marko Kump, actual rutier al celor de la Lampre-Merida. Tot slovenul se impunea și în Porec Trophy, un concurs UCI tot de o zi, organizat pe un circuit în jurul orașului Porec.

Trofeul Umag

Dintre cele trei curse, Istrian Spring Trophy este cea mai cunoscută și cea cu istoricul cel mai lung, prima ediție datând din anul 1961. Competiția alcătuită din patru etape a intrat în calendarul UCI în 2005, iar de atunci pe lista câștigătorilor au apărut nume precum Edvald Boasson Hagen, Magnus Cort sau Borut Božič. Sezonul trecut, Markus Eibegger a câștigat în fața lui Sergey Nikolaev.

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.