Fabian-Cancellara

Sâmbătă, 5 martie, la ora 21.15, Eurosport, prin intermediul canalului Eurosport1 HD, va alimenta pasiunea fanilor ciclismului lansând un serial în care rolul principal îl are legenda elvețiană Fabian Cancellara, ciclistul care își începe ultimul său sezon de profesionist.

#FOLLOWFABIAN oferă telespectatorilor imagini din viața vedetei echipei Trek-Segafredo departe de șoselele ciclismului, dar va pune în scenă și emoționantele povești de glorie sau ale dezastrului, dintr-o extraordinară carieră de 16 ani.

Serialul #FOLLOWFABIAN cuprinde șase episoade de 12 minute, difuzate pe canalele TV Eurosport și pe Eurosport Player, platforma digitală cu transmisiuni în direct și la cerere, episoade ce se vor derula pe parcursul următoarelor șase luni, perioadă în care Cancellara va încerca să se retragă în glorie.

Programele vor prezenta imagini din culise și interviuri cu Cancellara, ce vor dezvălui telespectatorilor caracterul și implicarea necesare pentru a rămâne în grupul cicliștilor de elită, timp de mai mult de un deceniu.

În primul episod, Cancellara permite accesul aparatului de filmat în camera sa privată, plină de biciclete și suveniruri din cariera lui, povestește despre amețitoare reușite și distrugătoare neîmpliniri, prezintă planurile și speranțele pentru 2016 și vorbește deschis despre temerile legate de retragerea sa.

“Ultimul an trebuie să fie special“, spune Cancellara, “vreau să ating cel mai înalt nivel posibil, dar vreau să mă ocup și de alte lucruri și să răsplătesc cumva. Am multe povești și amintiri de împărtășit, așa că urmăriți-mă și veți vedea unde ne duce povestirea.”

Cancellara a excelat în Marile Tururi, câștigând opt etape în Turul Franței și trei în Turul Spaniei. Este de nouă ori campion național al Elveției la Contra-Timp și dublu campion național de șosea al Elveției.

Vedeta de 34 de ani a înregistrat numeroase victorii în curse de o zi și în ”Clasice”, incluzând reușitele din cursa Paris-Roubaix și din Turul Flandrei, a câștigat aurul olimpic la Contra-Timp, la Jocurile Olimpice 2008 de la Beijing, și a fost de patru ori campion mondial la Contra-Timp.

În rol de ”Gazdă a ciclismului”, Eurosport oferă fanilor și șansa de a urmări evoluția lui Cancellara pe parcursul sezonului 2016, prin transmisiunile de excepție ale tuturor marilor competiții cicliste, incluzând Turul Franței, Turul Italiei și Turul Spaniei, precum și ”Clasicele”.

Extrase din primul episod:

Fabian despre zvonurile legate de bicicleta electrică, din 2010:

“Urmăream de pe canapea cum evoluează povestea. Îmi aduc aminte că aveam o bere belgiană lângă mine, exact în fața ”acelei biciclete”. Mă uitam la știri și îmi spuneam: “La naiba, ce idioți!”. Dacă ar vrea, ar putea veni la mine acasă să ia bicicleta, pentru că e chiar aici.”

Fabian despre Jocurile Olimpice Londra 2012:

“2012 a fost cel mai greu an, pentru că, după căzătura de la Londra, nu am mai pedalat multă vreme. Eram pustiit…. Încă mai cred că aș fi câștigat aurul.”

Fabian despre acest ultim sezon:

“Punctele principale ale planului vizează ”Clasicele”. E atât de simplu și atât de evident încât acum merg cu toată puterea către acest obiectiv. Apoi iau startul în Turul Italiei, deoarece simt că lipsește ceva. Îmi lipsește o bicicletă roz și un tricou roz, iar în acest an e oportun și e posibil.”

Fabian despre marea încercare ce urmează, retragerea:

“Trecerea de la sportiv la ”civil” e întotdeauna dificilă, e o problemă de mental. Bineînțeles, poți să te gândești la ce ai reușit, la ce ai câștigat – asta te ajută puțin…dar nu poți supraviețui dacă mental nu ești pregătit, vei ceda. Poți avea parte de multe din ceea ce ți-ai dorit, poți avea multe victorii, dar asta nu e totul. E vorba de un om, iar omul acesta nu e Spartacus,  nu este puternicul elvețian care și-a distrus rivalii în ”Clasice”, nu este omul cu cele mai multe victorii la Contra-Timp. Nu, e Fabian. Sunt eu. Sunt eu însumi.”

Fabian despre cariera sa:

Ne aflăm într-un loc special, un loc încărcat de amintiri, un loc în care, când ajung, întotdeauna îmi spun ‘uau…’. În totul e o poveste, în orice de aici e o amintire. În decursul a 16 ani am tot adunat, la început mici detalii, dar ele s-au înmulţit, …iar acum am o cămară plină de amintiri.

Parcursul carierei mele cred că a fost perfect pentru mine, poate alţii ar spune că nu a fost în favoarea mea. A fost perfect; în fiecare an s-a mai adăugat ceva …nu a venit totul deodată.

În 2006 am ajuns cu adevărat la nivel înalt, atunci când am câştigat a cincea “Clasică”, cursa Paris-Roubaix. Anul 2006 a fost un an special pentru mine, atât în viaţa personală cât şi în viaţa sportivă, prin rezultatele obţinute. Am câştigat, m-am căsătorit, am devenit tată. Toate acestea într-un singur an au făcut să fie un an greu, dar şi un an unic.

Fabian despre Turul Franței 2015:

Ce s-a întâmplat în Le Tour… da, am fost acolo, am făcut un “salto mortale” şi, din fericire, nu s-a mai întâmplat nimic. Chiar dacă am plecat acasă fiind în tricoul galben, a fost păcat. Am fost trist, m-am simţit rău şi au fost momente când mi-am spus că nu mai vreau să stau acasă, vreau să concurez. Urăsc să fiu bolnav, urăsc să nu fiu pe bicicletă… nu doar pentru că-mi trecea vremea, deşi e adevărat… timpul se scurge. Timpul se scurge pentru că 2016 este ultimul meu an. Totuşi, nu mă stresez. O iau ca pe o oportunitate şi, văzând ce s-a întâmplat în 2015 şi în 2012, oportunitatea unei experienţe de o viaţă.

Fabian despre cursa Milano-San Remo:

Acesta este motivul pentru care e o cursă aparte. Porneşti din Milano şi termini la San Remo, la graniţa cu Monaco şi Franţa. Cei 300 de kilometri şi felul în care se dezvoltă cursa… iei startul pe plat, mergi pe plat, tot pe plat… apoi ai prima urcare, după care cobori spre Genoa, pe coastă. E o cursă minunată dar dură pentru psihic, deoarece, când ieşi din Milano, vezi panoul cu 275km până la San Remo, ca urmare îţi trec multe lucruri prin minte, într-o astfel de cursa specială.

 

 

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.