Lance Armstrong
Lance Armstrong

Îmbrăcat într-o ținută casual, Lance Armstrong le-a vorbit cu detașare, zilele trecute, studenților de la Universitatea din Colorado despre viața sa de acum, despre ce încearcă să facă pentru a-și îndrepta greșelile din trecut, exprimându-și în același timp și îndoielile asupra acțiunilor celor de la USADA.

Deposedat de cele 7 Tururi ale Franței în urmă cu aproape patru ani, texanul a fost întrebat de studenți încă din start dacă ar fi putut câștiga Marea Buclă fără substanțe interzise, iar răspunsul acestuia a fost un categoric ”nu”. Armstrong a adăugat că impactul dopingului sanguin era atât de puternic la sfârșitul anilor ’90 și începutul anilor 2000, încât un succes constant la cel mai înalt nivel ar fi fost imposibil.

”Au fost câțiva ani foarte grei din mai multe motive, fie că e vorba de familie, perspectiva personală, financiară sau legală, am fost într-un colaps imens, ca să fiu sincer”, a declarat Armstrong. ”Jumătate din sală ar putea spune `La naiba cu tipul ăsta!`, iar cealaltă jumătate `Nu știu ce să zic…`. Răspunsul meu la aceste reacții ale oamenilor este unul mult mai detașat acum, și nu pentru că nu îmi mai pasă, ci pentru că îmi dau seama că oamenii au propriile lor opinii, iar acestea ar putea fi ferme și de neclintit sau acele puncte de vedere ar putea fi mai flexibile”.

În ceea ce privește USADA, americanul este de părere că agenția avea serioase probleme de credibilitate și s-a folosit de acest caz pentru a demonstra că este o organizație eficientă: ”Să te întorci 10-15 ani în timp pentru a scoate un astfel de caz… nu știu cum s-ar fi simțit cineva dacă ar fi fost în locul meu. Cum ar fi fost ca John Elway să fie deposedat de Super Bowl-ul din 1999?! Ar părea o nebunie cu siguranță”.

Armstrong a adăugat că este frustrant pentru cicliștii acelei epoci ca întregul lor efort să fie discreditat din cauza dopajului, acesta susținând că substanțele interzise nu fac dintr-un anonim un câștigător într-o cursă importantă, ci doar amplifică munca grea din antrenamente.

”Trebuia să construiești toate aceste blocuri de la bază în antrenamente, iar, din păcate, era necesar și ultimul bloc pentru a putea câștiga, iar ultimul bloc era constituit din dopingul cu `cifră octanică ridicată`. Nu înseamnă că toți ne distram zilnic la Saint-Tropez, iar apoi veneam în Turul Franței și câștigam”.

3 COMMENTS

  1. scuze penibile si exemplu de “hotul striga hotii”. Mars in gunoiul istoriei ba DrugStrong.

  2. Nu ai inteles nimic Claudiut mic, ramai in negura ce te invaluie, a vb astfel despre un asemenea om ca Lance Armstrong…dovedeste incultura si personalitate josnica.

  3. trebuie sa fii cretin sa nu iti dai seama ca toti care concureaza la cel mai inalt nivel se dopeaza. asta e valabil in aproape orice sport.

    prerea mea e dopingul face parte din joc si cine nu intelege inseamna ca nu cunoaste cu ce se manaca sportul de perfomanta

LEAVE A REPLY

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.